Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Wijn?

16 januari 2015 Door: Visje @ 14:39 Categorie: Eten  

witte_wijn

Wat gaat Visje nu weer vertellen?
Eerst is ‘ie nergens te bekennen en nu gaat ie onzin uitkramen over wijn.
Een beetje vreemd is het wel, maar na zolang weer eens niets geschreven te hebben is het toch wel weer eens tijd een klein stukje neer te zetten en waarom dan niet over iets uitzonderlijks wat ik gedaan heb.

Nee, geen enge dingen, maar als fervent bierdrinker, wandelend biervat zullen sommigen zeggen, was het voor mij ondenkbaar om aan wijn te gaan beginnen. Niet dat ik nooit wijn geproefd, of geprobeerd, heb. Maar na een paar keer proberen had ik het wel gehad met die glazen rotte druiven.

Een aantal jaren geleden probeerde iemand mij aan de wijn te krijgen en gaf het lumineuze idee dat ik met een zoete witte wijn moest beginnen. Ik kon natuurlijk niet blijven beweren dat wijn niet te zuipen is, dus moest er aan geloven, wilde ik verder gaan met afkraken van wijn.

Die zoete witte wijn beviel toen redelijk goed. Maar een fles op een avond en dan nog trek hebben in een pilsje leek me niet echt “je van het”. Dus de wijnproeverijen maar gelaten voor wat ze waren. Echt dol kon ik niet worden van die wijnen, en rode wijn kreeg ik echt niet weg.

Eigenlijk is het best een probleem. Bij een etentje, als ik niet hoef te rijden, bestel ik altijd als een lompe boer bier. De laatste tijd is het maar water geworden of een glas jus d’orange, met het excuus dat ik nog moet rijden. Het is voor mij geen must om tijdens een etentje te drinken, maar op een of andere manier voelt het wel eens vreemd.

Tijdens oud-en-nieuw was het vorig jaar ook beregezellig, veel mensen, iedereen een glas champagne in zijn knuistjes en ik hield voor de schijn ook maar een glas omhoog. Meteen om middernacht ergens neergezet en vergeten, maar eigenlijk staat het best stom. Alhoewel…. Champagne zal ik wel nooit gaan lusten, maar dat is een ander verhaal.

Afgelopen verjaardagen was het helemaal treurig gesteld. Ik kocht voor mijn schoonzusje wel wijn, maar had geen wijnglazen. Ze drinkt witte wijn, schijnt de rode ook niet weg te krijgen. Maar eigenlijk was het meest gênante wel dat ik de wijn bijna in plastic bekers wilde geven.

Toen toch maar op zoek naar fatsoenlijke wijnglazen. Gelukkig heb ik dan nog ouders die wel  weten wat een beetje netjes staat, dus die hebben me aan een set witte- en rodewijnglazen geholpen. Ook een champagneglas erbij, want we blijven wel in stijl.

Liep ik van de week boodschappen te doen en kom ik langs de wijnafdeling in de supermarkt. Ook echt de plek om een goede keuze te maken. (ahum). Dus Visje stond zo eens te kijken. Zag die verloren set wijnglazen in de kast voor zich en ging op zoek naar een zoete witte wijn. De keuze viel op de Comte Tolosan en ik geloof zelf 2013.

Kenners zullen me ongetwijfeld gaan afbranden, maar ik ging het weer proberen, weet je nog… dus gisterenavond lekker Wie is de Mol opgezet en een glaasje witte wijn ingeschonken.

Ik moet zelfs bekennen dat ik na de eerste, zwaar tegenvallende, slokjes toch het eerste glas opgedronken heb en een tweede heb ingeschonken. Bier moet je ook leren drinken Emoticon die tong uitsteekt. Maar om een kort verhaal lang te maken. De fles staat in de koelkast, omdat ik had begrepen dat witte wijn koel moest staan, en ik zal het eindoordeel geven als de fles leeg is.

Dus als er weer meer dan een jaar geen update komt te staan hier, dan is de inhoud van de fles hoogstwaarschijnlijk in de gootsteen beland, maar ik denk niet dat het zo ver zal komen.