Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Uitrusting

12 september 2012 Door: Visje @ 16:30 Categorie: Hardlopen  

Zo heel af en toe wil ik nog wel eens mijn uitrusting aanvullen en nieuwe dingen uitproberen. Zo liep/loop ik altijd met een petje op. Een gewone standaard cap van Nike. Ik vind het lekker in de regen, mijn bril blijft droog, met een felle zon word ik minder verblind en hij houdt het zweet tegen, zodat het niet mijn ogen in loopt. Alleen maar voordelen dus.

Op het vervelende feit na dat ik na iedere keer hardlopen mijn petje(s) stond te wassen, omdat ze anders gaan stinken. Nu gaat een petje meteen mee in de was met de hardloopkleding, netjes ieder keer een handwas, dus is het niet zoveel meer werk, maar zo af en toe kijk ik toch of er ook andere mogelijkheden zijn.

Ik was eigenlijk aan het zoeken naar een zonnebril voor het hardlopen, eentje die ook over mijn gewone bril heen zou kunnen en zodoende kwam ik uit of een Visor Buff. Even verder zoeken en bij dat grote postorder bedrijf, waarbij al die vrouwen zo hysterisch gaan gillen als de postbode voor de deur staat, heb ik er eentje gevonden.

 

visorbuffkunta

 

Ik heb er nu twee keer mee gelopen en ik moet zeggen dat het even wennen is, maar het is zeker niet vervelend. Even de juiste manier vinden om ‘m op te zetten en dan maar rennen. De klep zit wel dichter bij m’n ogen dan bij een petje, maar dat is wel lekker. De stof is licht en zorgt er inderdaad voor dat het zweet afvoert wordt. Ik ben dus wel tevreden over de Buff.