Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Kortere dagen

12 september 2012 Door: Visje @ 17:00 Categorie: Hardlopen  

We zijn bijna halverwege September en ondertussen worden de dagen steeds korter. Nu is het zelfs tijd om weer echt er aan te gaan denken wat we aan verlichting nodig hebben om te gaan rennen. Alleen een hesje, een lampje of helemaal niets.

Natuurlijk zou het laatste wel heel dom zijn, maar ik heb vorig jaar genoeg mensen zien rennen in de schemering zonder enige vorm van verlichting, actief of passief. Het minste wat je zou verwachten is dat mensen een beetje opvallende kleding gaan dragen. Daar scheelt het toch wel aan.

Zelf maak ik me, als het kouder gaat worden, ook schuldig aan het dragen van een donker shirt, maar ik doe dan wel reflecterende banden om, draag een hesje en heb van die mooie knipperlichtjes aan mijn arm.

Omdat ik nu behoorlijk fanatiek aan het trainen ben voor de Halve Marathon van Eindhoven, toch een beetje mijn favoriet, wil ik geen dag uit mijn schema overslaan en, al is het ‘s nachts, toch de opgegeven trainingen wil voltooien. Dat betekent dat ik op donderdag al in het donker moet rennen.

Afgelopen zaterdag ging ik de deur ‘s morgens uit en toen werd het net een beetje licht. Verlichting is nu dus echt nodig en rennen over de dijken is wel leuk, maar ik loop op zoveel verschillende wegen dat ik eigenlijk dit jaar aan de actieve verlichting ga beginnen en heb een hoofdlamp aangeschaft om de weg voor me te verlichten.

Na lang zoeken en vergelijken op internet is mijn keuze gevallen op de Petzl Tikka XP 2. Hoewel ik niet meteen de hoofdprijs uit wilde geven voor een ‘lampje’, moet ik zeggen dat het wel een heel mooi dingetje is. Afgelopen vrijdag viel ‘ie in de bus, en morgenavond ga ik ‘m in het echie uitproberen. Ik laat zeker weten of ik profijt van die lamp heb.

tikkaxp-2_0