Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Geuzenloop

24 september 2012 Door: Visje @ 18:07 Categorie: Hardlopen  

av_fortunaIk ben zo lekker bezig met rennen en alle dingen er om heen, dat ik bijna zou vergeten dat ik zondag de 16de  de Geuzenloop bij av Fortuna in Vlaardingen gelopen heb.

Ik zou dat weekend als voorbereiding wat minder moeten lopen, maar het leek me leuk om weer een wedstrijdje mee te doen, gewoon voor het gevoel, dus had ik me ingeschreven om aan de Geuzenloop mee te doen. Eens een andere omgeving, Vlaardingen, en de sfeer van een wedstrijd mee maken.

Vlaardingen zelf ken ik wel, Althans de zuidrand en het leek me leuk om daar ook eens te rennen. Ik moet zeggen dat het een mooi parcours was door de Broekpolder. Wel een deel langs de A20, maar dat mag de pret niet drukken. Als je met alle lopers langs een parkeerplaats komt en de vrachtwagenchauffeurs moedigen iedereen aan is wel leuk om mee te maken.

De eerste 5 kilometer gingen geweldig. Eigenlijk boven verwachting, omdat ik die nacht meerdere keren wakker geworden was van de maag/darmkrampen. Of het de zenuwen waren of dat er echt iets aan de hand was weet ik niet, maar lekker was anders. Ik merkte na 10 kilometer ook wel een terugval.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik na de eerste 5 kilometer een beetje overmoedig werd en er vanuit ging dat ik dat wel 15 kilometer vol kon houden. Ik liep dus eigenlijk te snel en daar moes tik toch de prijs voor betalen. Maar met 80 minuten en een beetje als eindtijd ben ik toch tevreden.