Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Het werd weer eens tijd

28 februari 2012 Door: Visje @ 15:14 Categorie: Hardlopen  

tijdEigenlijk was het er vorig jaar al tijd voor, maar nu is het er dan toch van gekomen. Heel lang heb ik het uitgesteld en heb ik me voorgehouden dat het nog wel even ging.  Zo oud waren ze nog niet en ze konden nog makkelijk een paar kilometer meer mee, maar het is er dan toch van gekomen.

Ik had in april van 2010 nieuwe hardloopschoenen gekocht. De Asics Gel Motion 2. Ik had die keuze toen gemaakt omdat het paar waar ik daarvoor op liep de voorloper was en ik daar ook meteen op begonnen ben met hardlopen. Het was zo’n beetje als je eerste auto. Versleten, rijdt lekker, dus toch maar weer hetzelfde model, maar wat nieuwer nemen.

Nu ben ik de afgelopen twee weken behoorlijk beroerd geweest en heb niet kunnen rennen. Dus zaterdag ben ik weer rustig begonnen met een kleine 13 km. Lekker (ahum) de Wielweg afrennen richting Buitendijk en dan weer terug via de Kruisdijk enzoverder. Het waren de eerste kilometers die ik boven de 10 rende. Moest af en toe even wat op adem komen, maar ik liep heerlijk. Eindelijk weer rennen.

Zondag merkte ik dat het normaal wandelen allemaal wat moeizamer ging en maandag was het bijna over. Mijn rechtervoet deed pijn, mijn kuit verkrampte. Iets zat niet lekker, maar ga dan maar eens uitzoeken wat. Gelukkig ging het in de loop van de dag beter en besloot ik, na heel even getwijfeld te hebben, om toch maar een rustige 10 km te gaan lopen.

Dat viel tegen. Waarschijnlijk omdat ik maar net hersteld was en omdat ik net de eerste 13 weer achter de rug had. Ik kon het wel lekker volhouden in een redelijk tempo, dus mocht niet klagen.Ik kan nu wel willen om verder en sneller te rennen, maar laat ik me per keer op 1 ding concentreren.

Tijdens het rennen merkte ik wel dat ik met mijn rechtervoet aan het zoeken was hoe ik ‘m het beste neer kon zetten. Hij deed pijn en soms zelfs behoorlijk pijn. Ieder keer als mijn voet neerkwam voelde het niet lekker. De enige manier om te blijven rennen was mijn voet iets anders neer te zetten, maar dat brengt weer andere problemen met zich mee.

Toen ik eenmaal thuis onder de douche stond realiseerde ik me dat ik al bijna twee jaar op dezelfde schoenen liep. Wel met af en toe niet rennen, maar ik woog wel 100+ kilootjes. De demping van de schoenen was waarschijnlijk voor de winter al naar zijn grootje en nu merkte ik het pas goed.

Er zat maar 1 ding op en dat was kijken naar nieuwe hardloopschoenen. Zou ik weer een paar voor 49 euro nemen of trakteer ik mezelf na zo’n lange tijd op een klasse hoger? Moeilijk, moeilijk. Zoeken op internet en kijken of ik misschien ergens een aanbieding vind. Dat laatste wel, maar dan? Ik wilde wel trouw blijven aan Asics. Ik was tevreden over de schoenen waar ik al op gelopen had, dus waarom niet bij het merk blijven.

Na lang zoeken kwam ik uit op een paar hele mooie schoenen. Ik schrok wel van de prijs, dus moest toch maar even verder zoeken. ook bij Nike gekeken, maar toch niet echt iets kunnen vinden. Weer terug naar de eerste vondst. Eens kijken of ik meer over die schoen te weten kon komen. Best wel duur voor een paar schoenen, maar ik mocht mezelf eigenlijk na bijna twee jaar ook wel eens verwennen.

Uiteindelijk in m’n pauze ben ik de schoenen gaan passen. Ik had al zoveel erover gelezen dat ik ze eerst eens wilde proberen voor ik een beslissing nam. Het passen vand e schoen was het beste verkooppraatje wat Asics kon houden. Ik was meteen verkocht. Ik vonde het al een mooie schoen, het gaat over de Asics Gel Nimbus 13, deze:

 

Ik had behoorlijk pijn aan mijn rechtervoet en toen ik de eerste schoen aantrok voelde het als een zegen. Hij zat als gegoten. De pasvorm was perfect, het voetbed voelde heerlijk aan en toen ik de andere schoen aangetrokken had en een stukje liep, hoefde de verkoper alleen nog maar naar de kassa te lopen om af te rekenen. Ik moest ze hebben en ik heb ze. Vanavond ga ik ze met een klein rondje van 5 km even uit proberen, ookal heb  ik gisteren al gelopen, maar ik wil ermee rennen!