Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Heb ik weer

05 februari 2012 Door: Visje @ 20:37 Categorie: Algemeen  

Ieder jaar weer kijk ik in de zomer uit naar de jaarlijkse servicebeurt van mijn cv-ketel. Het barrel is al bijna 15 jaar oud en ik heb er eigenlijk 15 jaar, ieder jaar, wel wat mee. Uitval, lekkage, noem maar op. Ik was dan ook blij dat de loodgieter na de zomer eindelijk tijd had om langs te komen en de ketel binnenstebuiten te keren. Ik zou dan hopelijk weer een winter vooruit kunnen. Hopelijk!

Jammer genoeg bleek niets minder waar. Afgelopen nachten vroor het nogal hard en hoewel ik normaal geen verwarming op mijn slaapkamer aan wil hebben, vond ik het nu toch wel tijd om dat hok even wat voor te verwarmen. Helaas, pindakaas. Die radiator bleef ijskoud. Da’s balen. Ik begon snel alle kamer na te kijken en gelukkig deed de verwarming het overal, behalve in de slaapkamer.

Goede raad is duur. Ik had al begrepen dat de cv-monteurs het druk hadden in deze periode, dus die wilde ik niet lastig vallen voor ik zelf alle normale zaken nagelopen had. Dus Visje heeft de radiator ontlucht, helemaal de knop open gedraaid en ervoor gezorgd dat de cv ook echt de tijd kreeg om die kamer te bereiken om te verwarmen. Mijn slaapkamer ligt volgens mij ergens achterin de hele schakel, dus eerlijk is eerlijk, als de kamer opgewarmd is, is het over met verwarmen. Dan wordt het daar nooit warm.

Gelukkig begon het langzaam behaaglijk te worden in de slaapkamer, dus Visje hoefde niet meer eerst een vrieskist in te stappen voor hij in z’n bedje kon duiken. Een hele opluchting, dus ik hoefde ook geen monteur te bellen om er naar te laten kijken. Een bevroren cv kunnen we echt niet hebben. Daar is het veel te koud voor.

Lang bleef ik niet gelukkig. Het hele weekend was het lekker behaaglijk in huis. Gisteren een heerlijk maaltijd klaar staan maken en dan komt het grote moment van de afwas. Nooit leuk, maar moet wel gebeuren. Ik spoelde eerst de vaat even af, en verbrandde nog bijna mijn handen omdat ik alleen de warme kraan open gedraaid had. Je moet altijd op blijven passen met heet water.

Even later begon ik aan mezelf te twijfelen, want ik had nu geen heet, maar ijskoud water. Ik kon me niet voorstellen dat ik de koude kraan zo ver open gezet had. Dus koud maar extra dicht gedraaid en die bleef al dicht te zijn. Dat is vreemd. Dus ik draaide de warme kraan dicht en weer open en wachtte tot het water warm zou worden. Helaas. Het werd alleen maar kouder.

Een kleine tocht richting de ketel leerde me al snel dat deze in een foutmelding geschoten was. Dat was balen. Dus proberen te resetten, maar ook dat mocht niet baten. Dan zat er niets anders op om de storingsdienst te bellen. Ik hoopte dat ze het niet al te druk zouden hebben en het was net na etenstijd op zondagavond, dus bijna Studio Sporttijd.

Ik had weer geluk. De monteur kon meteen komen en inderdaad stond hij binnen 10 minuten op de stoep. Toen hij bij de ketel aankwam draaide deze gewoon. Heel even, en sloeg toen weer op tilt. De foutmelding veranderde van de ene in de andere en Visje begon het steeds benauwder te krijgen. Als dat kreng nog maar gerepareerd kon worden anders werd het wel heel koud in huis.

Het euvel werd snel gevonden. Een kapotte sensor, maar ook een rot printje dat steeds lostrilde. Beide problemen waren snel verholpen en de monteur kon weer rap terug richting buis om Feijenoord nog te zien winnen. Ik mocht jammer genoeg terug naar de afwas, die nog steeds op het aanrecht stond.

Tags: , ,