Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Hardlopen in de kou

02 februari 2012 Door: Visje @ 22:47 Categorie: Hardlopen  

ijspegelsIk weet het. Eigenlijk is het te koud om buiten rondjes te gaan rennen en al helemaal om half tien ‘s avonds. Je hoort iedereen klagen dat het koud is en de meeste mensen hebben het al over de Elfstedentocht, de Tocht der Tochten. Maar dan moet het volgens mij nog een stukje kouder worden. Het vroor vanavond maar een graad of 9, dus zo koud was het nu ook weer niet.

Maar je kan je kleden tegen de kou en ik wilde toch mijn ingezette weg niet op pauze zetten en ben de afgelopen dagen op zoek gegaan om te kijken of ik nog speciale dingen moest doen om in de vrieskou te lopen. Dat valt eigenlijk reuze mee. Eigenlijk wat ik al aan had getrokken toen het kouder werd, maar wel de uitstekende delen goed beschermen, dus daar moest nog wat op gevonden worden.

Na mijn weegmomentje bij de Weight Watchers ging ik voor mijn beloning, dat weegmomentje kom ik nog op terug. Ik had aangetrokken:

  • Lange winter-tight
  • naadloos ondergoed eronder
  • Shirt met lange mouwen
  • Shirt met korte mouwen daaroverheen
  • Jack
  • Hesje
  • Muts (!)
  • Handschoenen (!)
  • Warmere hardloopsokken
  • Schoenen (niet vergeten)

Het ging perfect. Mijn wandeling naar de plek waar ik altijd start was een beetje kou lijden, maar dat stukje heb ik gebruikt om warm te lopen. Na een kilometer of anderhalf kom ik op een dijk terecht en had daar de wind vol op mijn gezicht staan en dat ging wel pijn doen, maar die dijk is maar twee kilometer, dus die beproeving is van korte duur.

Al met al heb ik mezelf vanavond heerlijk getrakteerd op een mooie training en ben blij dat ik toch ben gaan rennen. Weer sneller gelopen, hoewel ik dacht dat het vanavond er niet zo snel zou gaan omdat het zou koud was. Kortom ik ga zo heel tevreden slapen!