Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Onderweg

27 januari 2012 Door: Visje @ 11:23 Categorie: Algemeen, Eten  

weightwatcherslogoIn oktober heb ik ooit eens geroepen: “We zijn op weg”, maar inderdaad ben ik weer op weg en wel op de goede weg! Die foto van die vieze buik zet ik er ook niet meer naast bij dit soort berichtjes, tenzij ze niet over mij gaan, maar het logo van de mensen die me tot zo ver geholpen hebben.

Ik heb inderdaad maar hulp gezocht om af te gaan vallen. Zoals ik het in 2009 voor elkaar gekregen had, ging me echt niet meer lukken. Laat ik maar meteen stellen, en ik durf het nu wel hardop te zeggen, Sonja Bakker werkt niet! Zij niet, maar dat flutdieet van haar ook niet. In oktober riep ik het al een keer, maar dan nu hardop. Wat een ellende was dat. Ik heb het niet meer over dat mens ook. Dit was de laatste keer.

Nee, Visje heeft rondgekeken en kwam toch uit bij de organisatie waar veel mensen wel van gehoord hebben, een mening over hebben, maar niet precies weten wat ze doen. Het blijft ook wel een beetje geheimzinnig als je alleen maar hoort dat je punten moet tellen en je weet niet wat die punten voorstellen. Ik moest ook even twee keer denken, maar toch de stap gewaagd. Ik had eerst hun website bekeken en in september ben ik voor het eerst naar een cursus van de Weight Watchers gegaan.

Ik was die avond de enige man, dat was al vreemd, maar toen ik hoorde hoe het in elkaar stak wist ik eigenlijk niet wat ik er van moest denken. Het begon al toen ik tegen de coach zei dat ik hetzelfde als twee jaar eerder wilde wegen en zij er meteen wat kilo’s extra af haalde. Ik ga nu dus niet voor de 80 kg, maar voor de 75 kg. Stiekem heb ik voor mezelf de 69 kg al neergezet. Het lijkt nog ver weg, maar ik kom er wel.

Het voordeel van de methode die de Weight Watchers hanteert is dat je gewoon alles mag eten wat je altijd al deed. Als je niet tegen een dieet kan, blijf je toch gewoon eten zoals je al deed, alleen moet je er wel voor zorgen dat je binnen je budget blijft.Dat laatste klinkt misschien moeilijk en dat is het ook. Maar niet op de manier waarop je zou denken.

Ik dacht ook dat ik veel minder zou mogen eten dan ik al deed om binnen mijn budget te blijven, maar ik mocht eigenlijk zoveel eten dat ik de eerste week zelfs moeite had de hoeveelheid te eten die ik zou moeten. Je hoort ook steeds, niet alleen van je coach, maar ook van medecursisten, dat je je punten iedere dag op moet maken. Dat is veel. Ik had er echt moeite mee.

Het fabeltje dat je na 8 uur ‘s avonds niet meer moet eten, omdat het niet meer verteert, of wat dan ook,  geloof ik sinds weken ook al niet meer. Als ik nu niet genoeg gegeten heb neem ik gerust ‘s avonds om 10 uur nog twee roggebroodjes met kaas, of een bak yoghurt met muesli. Gisterenavond, was weer wezen wegen en daarna hardlopen, zat ik nog uit te puffen op de bank met 3 bruine boterhammen met kaas, rucola en tomaat. Heerlijk. Dat was om kwart voor elf, tijdens Powned.

Maar zoals de titel al verklapt, Visje is onderweg en halverwege zijn eigen doel. Gisteren ben ik de 15 kg gepasseerd. In totaal 15,7 kg afgevallen. Ging natuurlijk meteen weer hardlopen erna en ook voelt steeds lekkerder. Ik loop soepeler. Kan langere afstanden makkelijker volhouden en mijn conditie is stukken vooruit gegaan. Ik ben helemaal blij en ga vrolijk, gezonder en vol vertrouwen verder onderweg op het ingeslagen pad.