Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Kliederen

13 december 2011 Door: Visje @ 14:37 Categorie: Algemeen, Leuk  

cross_atx_matt_chromeIedereen kent het nog wel. Je gaat leren schrijven en je gaat zeker een keer proberen te schrijven met een vulpen. Tegenwoordig leert de jeugd weer te schrijven met een vulpen, maar die luxe heb ik jammer genoeg nooit gehad. Ik ‘mocht’ meteen met een balpen aan de slag en het schrijven met een vulpen heb ik zelf moeten ontdekken.

Toen de oudste gup onlangs een pen nodig had om wat ‘officieels’ te schrijven wilde ik meteen mijn oude vulpen opzoeken. Officiële dingen of in ieder geval iets wat er een beetje netjes c.q. mooi uit moet zien, wil ik altijd wel een vulpen voor gebruiken. Zal wel een tik zijn van me.

Ik gebruik mijn computer ( en telefoon ) tegenwoordig echt overal voor, zelfs de boodschappenlijstjes worden niet meer geschreven, maar gesynchroniseerd tussen laptop en SII. Ik schrijf dus nog weinig, hoewel ik het leuk vind om te schrijven. Ik gebruik wel een elektronische agenda, maar heb nog steeds de papieren variant in gebruik. Ik kan er gewoon geen afstand van doen.

Maar ik was dus op zoek naar mijn vulpen en ik vond er drie. Ik vond zelfs voor twee van de drie de inktpatronen, maar schrijven ho maar. Hoe ik ook probeerde, niet werken en eer ik de tegenwoordigheid van geest had om de pennen aan een grondige reiniging te onderwerpen was de oudste gup al klaar met het geschrevene. Vlot gedaan dus.

De zoektocht en de constatering dat ik mijn vulpennen verwaarloosd had bracht me er wel weer toe om wat meer aandacht aan die dingen te gaan besteden. De derde vulpen, die ene waar ik geen inkt meer voor had, was mijn Cross ATX Matt Chrome, die ik van mijn werkgever gekregen had toen ik 5 jaar in dienst was. Ik had vorig jaar al eens naar inktpatronen lopen zoeken, maar kon in de buurt geen winkel vinden die ze verkocht.

Vorige week liep ik bij de Hema, je kent die zaak wel, en daar zag ik dat ze ook inktpatronen hadden en vulpennen verkochten. Mijn Cross zou ik voorlopig niet gaan gebruiken en voor die paar euro wilde ik wel eens een Hema-pen gaan proberen. Wie weet, nietwaar?

Ik geef toe dat het geen Cross is, want die pen schrijft heerlijk, maar is voor mijn hand wat log. Hij voelt wat zwaar aan, maar glijdt heel lekker over het papier. Sinds gisteren heb ik daar ook weer patronen voor en ligt de pen netjes in de aanslag voor de wat officiëlere stukken, maar de Hema-pen schrijft toch ook helemaal niet verkeerd. Die heb ik nu ook steeds bij me. Voor die paar euro kan er nog eens wat mee gebeuren.

Dat gebeurde dus ook. Ik had een doosje inktpatronen en vond het wel makkelijk als ik een reserve in de achterkant van de pen zou doen. Op die manier zou ik altijd verder kunnen schrijven. Niet dom bedacht van Visje, maar wat ging er dan verkeerd? Heel simpel. Toen ik merkte dat ik de pen niet verder dicht gedraaid kreeg, draaide ik vrolijk door en nu zit mijn reservepatroon vast in de pen en krijg ik ‘m niet meer helemaal dicht. Wat ben ik blij dat ik die stunt met die pen uitgehaald heb en niet met mijn Cross.

Waarschijnlijk ben ik gedoemd om of een nieuwe pen te kopen of om boven het aanrecht te gaan kliederen. Ik denk aan een houtschroef in de bodem van de inktpatroon  te draaien en hem er zo uit te trekken. Het zal wel een bende geven, maar het is het proberen waard. Stom guppie he?