Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Mmm heerlijk

18 november 2011 Door: Visje @ 9:42 Categorie: Eten  

spruitjes

Dat hopen we natuurlijk, maar gisterenavond kreeg ik een maaltje spruitjes van een lieve dame mee en een zakje Toscaanse kruiden mee naar huis. Die kruiden zouden de verschrikkelijke spuitjes smaak moeten verminderen, waardoor ze wel lekker moesten smaken. Het is natuurlijk altijd te proberen. Ik ga morgen ook naar de intocht van Sinterklaas.

Ik vertelde gisterenavond toevallig dat de spuitjes en de broccoli bij mij thuis op de zelfde plek opgeborgen werden, namelijk in de compostbak. Het zijn nu net de twee groentes die ik echt niet lust en wat gebeurd er? Ik krijg een maaltje spuitjes mee. Tja, daar sta je dan. Wat nu?

Het is natuurlijk wel leuk om weer eens een maaltijd klaar te maken die je normaal niet zou bereiden, maar spruitjes kwamen nog even niet op mijn lijstje voor. Ik had pas geleden al voor het eerst kikkererwten gebruiken en gegeten. Dat was al heel wat. Daar moet ik wel bij vertellen dat ik de kikkererwten omgetoverd had tot een soort borrelnootjes, door ze te roosteren. Dus ik had er een snack van gemaakt, maar toch. Ze waren lekker, ook volgens de andere mensen die ze geproefd hadden.

Dit weekend staan dus de spruiten op het menu en de Guppen weten nog van niets. Mij rest alleen nog even uit te zoeken hoe ik die bittere snottebellen moet omtoveren tot een eetbaar geheel, maar dat zal wel goed komen.