Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Lust je nog ….?

31 oktober 2011 Door: Visje @ 14:34 Categorie: Algemeen, Eten  

Ik heb de laatste tijd weinig meer verteld over mijn afval-race. Zo was ik in 2009 een kleine 23 kg lichter geworden, langzaam aan kwamen die kilo’s er weer bij en blijkt dat het hele afval gedoe van mevrouw Sonja Bakker een hoax is waar de honden geen brood van lusten.

Ik probeer het nu via een wat gezondere weg en ben dan ook weer hard bezig om de eerste 10 kilo kwijt te raken. Met een beetje geluk aan het eind van deze week nog 3 of minder te gaan. Het gaat in ieder geval goed en ik heb geen honger.

Wat me wel opvalt is dat ik het weer leuk vind om met eten bezig te zijn. Voor de verschillende dagen probeer ik zo gevarieerd mogelijk een menu samen te stellen en ik heb me voor genomen om minimaal twee keer per week peulvruchten te eten. Dat zijn dus bruine bonen, witte bonen, zwarte bonen, plus de andere kleuren die je kan bedenken. Maar ook linzen, kikkererwten, tuinbonen en weet ik veel niet meer.

Ik heb al wel de gedroogde versie van de witte bonen en de kikkererwten gevonden, maar ik zoek ook de rest natuurlijk. Dat zoeken kan je gerust letterlijk nemen. Afgelopen zaterdag bij de Appie in het dorp mezelf gek lopen zoeken, maar daar kon ik alleen linzen vinden. Ja, de bonen in glas of blik hadden ze wel, maar die zoek ik niet. Het is leuker om op de ouderwetse manier bezig te zijn. Dat het lekkerder schijnt te zijn dan de ingeblikte bonen wil ik natuurlijk zelf uitproberen.

Vanmorgen heb ik al een maaltje witte bonen onder water gezet en mij benieuwen vanavond of ik te eten heb, of dat ik een boterham moet smeren. Zojuist ben ik nog op jacht geweest naar andere varianten van gedroogde peulvruchten, maar hier in de buurt schijnt ook weinig te zijn. Misschien maar beter ook en moet ik eerst vanavond afwachten of het te eten was. Ik laat het nog weten.