Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Er gaat wat gebeuren.

08 juni 2011 Door: Visje @ 9:46 Categorie: Algemeen, Leuk, Nuttige links  

inbrekerEr gaat eindelijk wat gebeuren. Al heel lang zagen we de initiatieven van winkeliers, die proletarisch winkelende klanten aan de schandpaal nagelden. Nu gaat de Vereniging Eigen Huis (VEH) het inbraaktuig digitaal te kakken zetten.

We hadden natuurlijk al eens vaker op GeenStijl dat er inbrekertjes en andere klootzakjes digitaal gekruisigd werden, maar nooit eerder zo massaal als dat nu gaat gebeuren bij de VEH. Het lijkt me tegenwoordig dan ook niet meer dan logisch dat zoiets gaat gebeuren. Zeker nu de politie steeds toegeeft geen tijd te hebben of niet de middelen te hebben om woninginbraken op te lossen.

De burger heeft nog steeds het gevoel dat de politie weinig tot niets doet met aangiftes van inbraken en vernielingen en ik moet zeggen dat de cijfers van de politie dat vervelende gevoel ook niet echt wegnemen. Niet voor niets krijgen de BOA’s langs de kant van de weg, als ze daar hun dagelijkse portie bonnen staat te schrijven, de opmerking om boeven te gaan vangen.

Met het initiatief van VEH gaan we nu dus een beetje inzicht krijgen in het aantal mensen in de buurt dat zogenaamd de sleutel vergeten is, of vergeten waren waar ze zelf woonden. We kunnen ook meteen kijken hoe veilig de buurt is. Voor dit dorp hier staan nog geen inbrekers vermeld. Laten we hopen dat dat zo blijft.

Om 11.00 gaat de database echt online en kunnen we zien wie er met z’n tengels aan onze spullen heeft gezeten. Mij benieuwen. Een beetje het middeleeuwse tomaten gooien naar het schandeblok, maar dan vanuit je eigen luie stoel.