Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Wat kan het toch lekker gaan

28 mei 2011 Door: Visje @ 14:34 Categorie: Hardlopen  

Zo blijf je hangen in de 4,5 en de 6,5 km rondjes en zo loop je een heerlijke 10 km. Ongelofelijk zoals het soms kan gaan. En eigenlijk hoe vreemd. Van 6,5 naar die 10 had ik niet verwacht dat het zo soepel zou gaan. De afgelopen tijd ging de 6,5 wel redelijk, dus misschien heb ik wel wat te lang met de 10 gewacht.

Ik had gisterenavond natuurlijk eerst hier met mijn grote mond zitten opscheppen dat ik vandaag weer aan de 10 km zou gaan beginnen, maar dat betekent dat ik het wel waar moet maken. Ik had eerst gisterenavond nog eerst Jeepers Creepers zitten kijken, dus erg vroeg lag ik niet in mijn bedje.

Vanmorgen maar een beetje uitgeslapen en ik begon een beetje te rekken met naar buiten gaan. Ik had eigenlijk meer zoiets van “Moet dat nou?”, “Kan dat niet een andere keer?”. Dus niet de beste instelling om te gaan rennen. Maar ik ging toch.

Heel rustig ben ik naar mijn startpuntje gelopen, even wat rekken en toch in een rustig drafje begonnen te rennen. De eerste kilometer is altijd even kijken hoe het gaat, of ik een rustig tempo kan vinden en het ging boven verwachting. Ik kon een rustig tempo op een relatief lage hartslag vasthouden en zo hobbelde Visje verder.

Al snel kwam de Hoekseweg in beeld, maar die zou ik dit keer voorbij lopen. Glimlachend kwam ik in Maasdam aan en dat gaf wel een lekker gevoel. Terug richting Cillaarshoek was even wennen. Het was een lange tijd geleden dat ik voor het laatst over de Gatsedijk gerend had. Nog steeds voelde het lekker dus toen ik bij de Waleweg terug kwam en bijna de 10 erop had zitten wilde ik de laatste 500 meter nog wel even aanzetten. Glimlach 

Kortom een heerlijk training en al moet ik niet naar de tijd kijken (ik ben 5,3 minuten langzamer dan ik zou willen), ik mag toch zeker niet ontevreden zijn. Maandag weer een 6,5 lopen, maar de 10 staat en is weer terug in het programma.

Tags: