Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Onzichtbare draden

26 mei 2011 Door: Visje @ 21:37 Categorie: Leuk  

wifiGisteren heb ik maar eens de stoute schoenen aangetrokken en een draadloos netwerk aangelegd. Het duurde wel even, want ik was eerst even bang dat ik niet genoeg kabel zou hebben, maar dat viel mee. Ook het puzzelen van welk draadje waar moest viel me alles mee. Visje is nog niet zo dom als hij er uit ziet.

Het meegeleverde draadje was een beetje aan de korte kant, en de netwerk kabel die ik van UPC bij de installatiespullen had gekregen was ook precies 10 cm langer, dus daar had ik ook al niets aan.

Ik had een router aangeschaft om ook elders in huis van het interpret gebruik te kunnen maken. Niet alleen steeds achter de desktop te zitten, maar ook met m’n laptop heen en weer te kunnen lopen. De enkele lan-verbinding gaat dan ook vervelen, want zonder interpret is er tegenwoordig ook niets meer aan om achter een beeldscherm te hangen.

Bij de router zat een klein  stukje UTP-kabel meegeleverd en UPC had me bij het veranderen van abo ook nog een stukje geleverd. Dat was 10 cm langer, dus erg veel meer speling had ik daar niet mee. Nu staat de router op een eigenlijk onmogelijke plaats.

Gelukkig nog een langer stuk kabel gevonden, dus van het weekend even de kabels verwisselen. Het is nu veel te leuk spelen Glimlach