Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Visjes moeten zwemmen

25 februari 2011 Door: Visje @ 15:24 Categorie: Leuk  

Aquarium Dat dacht ik ook en toevallig is binnenkort de oudste Gup jarig. Nu heeft hij zijn zwamdiploma’s al, maar als hij bij mijn broertje is kan hij zijn ogen niet van het aquarium afhouden. Het is natuurlijk ook wel een mooi gezicht, maar je moet er maar de plek voor hebben.

Daarnaast krijg ik, van beide Guppen, steeds de vraag over nieuwe huisdieren. Er loopt een Brits korthaar van 15 jaar oud in huis rond en eerlijk gezegd en gezwegen heb ik daar meer dan genoeg werk aan. Haren overal, de stofzuiger brengt zijn geld wel op, of als hij een goeie week heeft, bijna dagelijks wel ergens een plakkaat kots.

Dat laatste vooral als zijn eten hem niet aanstaat. Het liefst neemt hij mijn witte kleed als ondergrond en vindt het dan vreemd als ik witgiftig word. Kotsen, alla, maar wel op het laminaat. dat heb ik wat sneller schoon gemaakt. Maar hij is wel lief. echt waar.

Het assortiment nieuwe huisdieren bestond uit muizen, ratten, cavia’s, goudvissen en wat er nog meer in die kleine hoofdjes van ze rond kon rennen. Tot nu toe heb ik alles tegen kunnen houden. De knaagdieren afdeling was snel geregeld, want een kat in huis en daar muizen of ratjes bijzetten is vragen om moeilijkheden, hoewel dat grijze monster van mij zelfs de spinnen vrolijk langs laat lopen zonder ze te bekijken.

Pas geleden weer bij mijn broertje geweest en inderdaad stond er weer eentje met zijn neus bijna tegel het aquarium aangedrukt. Ik kon het wel blijven ontkennen, maar kennelijk vond hij het wel heel erg leuk. Mijn nichtje had een klein Spongebob-aquarium gekregen en eerst dacht ik ook nog voor hem in die richting, maar daar wordt hij te oud voor.

Ik heb eens een weekje zitten zoeken op Interpret en ben eens wat informatie bij de dierenwinkel in de buurt en bij de vissen-afdeling van het lokale tuincentrum in gaan winnen. Dat is altijd een verkeerde keuze om te doen, want je begint je dan ineens bewust te worden van de kosten van zo’n kijkdoos. Een collega van mij had ook wat adviezen waar ik op moest letten. Kortom, ik heb me een beetje voor laten lichten.

Nu moest ik natuurlijk wel zeker weten of mijn Gup het wel echt leuk zou vinden. Gisteren heb ik het maar voorzichtig gevraagd en ik had goed gegokt. Hij vond het wel wat. Dus Visje moet nu op zoek naar een fatsoenlijk bak, planten, steentjes, filter, lampen, thermometer, verwarming, voer, en niet te vergeten vissen. Wat heb ik me op m’n hals gehaald. Het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.

2 Reacties op “Visjes moeten zwemmen”


  1. ikke says:

    Ik heb nog een steur +/- 1 m voor weinig 🙂

    1
  2. Visje says:

    Dat arme beest moet dan in een hoekje liggen en zich vooral niet verroeren. 🙁

    2