Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Van je buren …

17 februari 2011 Door: Visje @ 20:56 Categorie: Ergernissen  

huilen … moet je het zeker niet hebben. Ook al loop ik nog wel eens te schelden, eigenlijk ga ik er vanuit dat als je met elkaar in een buurt woont, dat je het ook samen gezellig moet maken. Jammer genoeg schijnen de mensen bij mij in de buurt daar anders over te denken. Parkeren ze hun auto niet in mijn tuin, beschadigen ze mijn auto wel en laten niets van zich horen.

Wat is er gebeurd?
Visje is een paar weekjes wat zwakjes geweest; op bed liggen met het Noro-virus, een griepje er achteraan, dus al met al kwalitatief uitermate teleurstellende dagen. Maar er was goed nieuws, het einde was in zich van de kwakkelperiode. Afgelopen maandag nog even een dag om wat bij te komen en ik wilde dinsdag weer aan de slag gaan.

‘s Morgens de jongste gup weggebracht, zet mijn auto op de parkeerplaats en begin met de laatste dag aansterken. Het was even hard werken, maar maandagavond kon ik met een gerust hart naar bed om dinsdag vrolijk fluitend naar Rottejeknor te rijden en weer aan de slag te gaan.

Ik parkeer mijn auto op het dak van de woonmall, en zoals gewoonlijk ben ik één van de eerste, maar ik loop daar om mijn auto heen, in het donker nog, en daar zat ‘ ie. Een deuk. En echte deuk. Niet gewoon even in de deur, of het achterscherm, neeee! Vlak onder het achterraam aan de passagierskant.

Kennelijk is er een mongool geweest die een kratje met boodschappen, of iets dergelijks, uit zijn auto wilde halen, zich omdraaide en met de bodem hard tegen mijn tuut aan knalde, want ook al is het deukje misschien 2 tot 3 cm breed, het is wel diep. De halve zool die dit op zijn geweten heeft vond het natuurlijk nodig om meteen in de stress te schieten en een briefje te schrijven om dit onder mijn ruitenwisser te doen.

Not! Helemaal niet zelfs. Het is iemand geweest die bij me in de buurt woont. Die weet van wie die bolhoed is, dus ook even langs had kunnen komen om de schade te melden. Maar kennelijk is het makkelijker om iets van een ander te slopen en dan stommerdje te spelen, dan fatsoenlijk op te biechten wat er voorgevallen is en de zaak even te regelen. Iedereen kan een ongelukje hebben.

Ik heb dinsdag dus eerst even overal informatie ingewonnen, maar hoe dan ook gaat het mij geld kosten. Dus omdat ik door zo’n pisvlek, een beter woord heb ik niet voor dit figuur, kan ik weer een hoop geld neerleggen. Is het niet nu door de reparatie, dan is het bij de inruil van m’n auto. Dus woensdag maar aangifte van vandalisme gedaan. Niet dat het helpt, maar de statistieken dat Strijen zo´n veilig dorp is, moeten wel de werkelijkheid weergeven, dus ook dit soort dingen dan maar.

Ondertussen was ik nog zo pissig dat ik eigenlijk stiekem hoopte dat de dader zich zou verspreken, politie hem (of haar) nog even een fikse douw zou geven, maar ja. dromen mag. Maar van je buren  moet je het niet hebben. Als dit de mentaliteit in Nederland aan het worden is, kan ik me de uitstroom van 350+ per dag aan emigranten wel voorstellen.

Tags: , ,

2 Reacties op “Van je buren …”


 1. ikke says:

  euhhh

  Dus omdat ik door zo’n pisvlek, een beter woord heb ik niet voor dit figuur, kan ik weer een hoop geld neerleggen

  Geschreven in blinde woede, ik snap het helemaal, maar dit kan echt niet Hassan.

  Maar kan het ook een bezoeker van je buren zijn geweest? Voor je die o zo gezellige buurt daar gaat beschuldigen?

  1
 2. Visje says:

  Tuurlijk kan dat wel. waarom zou het niet kunnen?
  Mijn auto wordt beschadigd en ik mag er niets van zeggen?

  Trouwens vanavond iemand bezig gezien met een accordeon inladen, waarbij ik meteen aan mijn beschadigde tuut moest denken.

  Maar als je het zo gezelli vindt hiero, waarom verstop je je dan aan de andere kant van het dorrup? 🙂

  2