Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Twitter blijft leuk

18 februari 2011 Door: Visje @ 12:12 Categorie: Vreemd  

twitter

Echt waar. Twitter is echt leuk. Ik volg een aantal mensen, waaronder politici, vrienden, etc… Bij grote gebeurtenissen is het altijd leuk om via een zoekopdracht alles een beetje ook op Twitter te volgen, maar echt serieus neem ik die handel niet echt.

Zo is het wel vaak leuk als je een opmerking maakt over een item van een televisieprogramma en je ziet ineens je eigen tweet op televisie voorbij komen scrollen. Tja, da’s wel leuk, maar om aan dat soort tweets een waarde oordeel te hangen. Nee. lijkt me niet slim.

Zo gooi ik er wel eens een tweet uit over een onderwerp bij PowNews of over politici tijdens debatten als ik op Politiek24 zit te kijken. Wat is dat digitale pakket van UPC toch lekker :grin:. Regelmatig kijk ik bij de debatten van de laatste tijd even mee en ik kan het af en toe niet laten om een tweet de deur uit te sturen over of een opmerking van één van de politici of gewoon om mijn mening even te ventileren. de kat zegt niets terug. Die snapt sowieso niets van politiek, dus daar discussieer ik alleen mee als het over eten gaat, anders niet.

Maar sinds lange tijd heb ik gisterenavond dus weer naar Powned zitten kijken, na het debat over de bezuinigingen in het speciaal onderwijs gevolgd te hebben. Ik moest wel weer lachen om Jojanneke bij de demonstratie van de ambtenaren. Begrijp me niet verkeerd, maar dat zooitje ongeregeld, wat op het Malieveld rondliep, was toch hopelijk niet een afspiegeling van de gemiddelde ambtenaar? Ik heb nog nooit zulke domme opmerkingen gehoord.

– “Hoe heet die meneer van de SP?”.
– “Weet ik niet”.
– “Het begint met een ‘R’ en eindigt op ‘oemer’
– “Nee, ik kan er niet opkomen”.

Sorry, maar dat is dan één voorbeeld en zo kwamen er nog wel meer domme opmerkingen voorbij. Dus ik kon het niet laten om een tweet hierover de grote boze wereld in te sturen en natuurlijk heb ik de hashtag #pownews er aan toegevoegd. Daar heb ik het gezien. Ik weet het. Ik was niet erg vriendelijk over de ambtenaren, maar ze vroegen er gewoon om.

Wordt ik vanmorgen wakker en controleer Twitter nog een keertje, heb ik een ‘mention’ staan van iemand met alleen de kreet ‘Leeghoofd!’ erin. Ach, da’s aardig. Het komt vaker voor dat iemand, een compleet onbekende, een tweet niet op prijs stelt, maar vaak krijg je dan nog wel een beetje onderbouwde opmerking. Dit was de eerste keer dat ik uitgescholden werd. Voor alles een eerste keer.

Toch wil ik wel graag weten wie het niet met mij eens is en waarom niet. Zinloos als een opgefokte tiener schelden en dan niets van je laten horen is wel erg kinderachtig. Zeg dan niets. Laat in ieder geval wat van je horen als er wat aan je gevraagd wordt. Toch?

Dus Visje op zoek en het schijnt een figuur te zijn dat zich Petra Mores noemt. In haar/zijn tweets staat ook regelmatig een link naar een persoonlijke website. Wat een zelfverheerlijking. Die website gaat voornamelijk over Geert Wilders en hoe slecht hij wel niet is. De website naam toont ook wel de inventiviteit van de ma(a)k(st)er. iets met bloot en dan bloter. (Nee de link komt hier niet te staan. Ik ben het ook niet eens met Greet, maar dit soort mensen zijn nog erger).

De nitwit, die kennelijk hele dagen niets beters te doen heeft dan tweets naar mensen te sturen die haar/hem niet aanstaan, kan beter een cursus webdesign volgen of even google gebruiken om te kijken waar je software kan vinden om fatsoenlijke webpagina’s te bouwen. Schoppen tegen iemand omdat je het niet met hem eens bent is tot daar aan toe, maar ongefundeerd alleen maar kranten artikelen op een waardeloze manier presenteren en dat als bewijs aan willen voeren dat Greet niet deugt. Nee, dan heb je het toch niet helemaal begrepen.

Al helemaal niet als je iemand, waarvan een tweet op televisie langs komt scrollen, inhoudsloze scheld-tweets gaat sturen. Ik vermoed dat @petra8mores9 een echte raamambtenaar is, die in de tijd van de baas (van ons dus) die brakke website in elkaar heeft gezet en niets beters te doen heeft dan Twitter te volgen op dingen die hem/haar niet aanstaan.

6 Reacties op “Twitter blijft leuk”


 1. ikke says:

  LOL, kwam hier om je twitter te achterhalen, stond vroegah hier namelijk. Ga wel ff verder zoeken 🙂

  1
 2. ikke says:

  ow, euhmm, LOL ? Haatmeisje/ jongetje’s account is “suspended”

  2
 3. Visje says:

  Dat gekke wijf zal wel in een of ander kraakpand zitten op onze kosten. Mij benieuwen hoeveel twitter accounts dat kreng heeft.

  3
 4. Visje says:

  Heel makkelijk…
  Kijk bij Jong Feijenoord. Was een van de eerste volgers en ze volgen mij.
  Begint met Visje en dan 31 erachter…

  4
 5. ikke says:

  had je al gevind(t). Is gevind(t) met d of t eigenlijk?

  5
 6. Visje says:

  Voor jou, Hassan, is het met dt, of gewoon gevonden, zoals de rest het schrijft 😈

  6