Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Tot zo ver de moestuin

11 januari 2011 Door: Visje @ 8:50 Categorie: Ergernissen, Vreemd  

m1fzun0ab2hb_medium Ik denk dat het voor veel mensen in het zuidoosten van de Hoekschewaard zal gelden. Na afgelopen woensdag hebben we het advies gekregen om niets uit eigen tuin te eten. Dus zullen we dat, voorlopig, maar niet doen.

Ik zet hier de laatste tijd al weinig stukjes tekst neer en ik wilde me al helemaal niet bezighouden met de brand in Moerdijk, maar de laatste dagen zit ik me echt af te vragen of de overheden en de media eigenlijk wel weten wat ze aan het doen zijn. Daarnaast schijnt het makkelijk te zijn om het alleen over Moerdijk te hebben en vooral niet de dorpen in de Hoekschewaard te noemen, waar de mensen, uit voorzorg, binnen moesten blijven.

Het leek wel WO III, maar verder was er niets aan de hand. Luchtalarm in Strijen. Te gek voor woorden. Eigenlijk wel jammer dat ik het zelf niet gehoord heb, maar ik zag ineens een melding op Twitter voorbijkomen “Luchtalarm Strijen”. Dan schrik je.

Snel begon ik de bekende nieuwssites af te zoeken naar informatie en al snel bleek dat er ergens aan de andere kant van het Hollandsch Diep iets in de fik stond. Ik ben zo snel mogelijk naar huis gereden, heb de Guppen gehaald en heb me in mijn woning verschanst, zoals de overheid van een goede burger op dat moment verwachtte.

De hele avond RTV Rijnmond aangehad, die overigens veel beter de gebeurtenissen in beeld bracht en veel meer informatie, tot zover deze aanwezig was, gaf dan de zogenaamd calamiteitenzender Omroep Brabant. Die boeren brachten gewoon Dakar en bevallingen op het scherm. Alsof er niets aan de hand was. Het excuus hiervoor was dat ze zich als speelbal gebruikt voelde en zo weinig informatie kregen dat ze maar hiervoor gekozen hadden. Sukkels. Het was op jullie grondgebied!

De landelijke zenders waren al helemaal bar en boos. Gorinchem noemen terwijl je Dordrecht bedoeld. De dorpen in de Hoekschewaard niet kennen, terwijl die mensen binnen zaten. Wel een paar domme boeren of een suffe kapster in beeld brengen. Waarom? Omdat iedereen verder binnen zat? Dat was toch de bedoeling. En de Kerkstraat in Strijen ziet er altijd zo uit om 19.30. Zo’n hoog nieuwsgehalte had dat item niet.

Maar we hebben het overleefd en toen was het wachten op de overheid om ons te hulp te schieten. Er werd iedere keer geroepen dat er niets gemeten was, maar er kwamen wel meldingen binnen van mensen met ademhalingsklachten. Gaat zo’n geit van een brandweercommandant in Dordrecht een beetje dom staan te hinniken op RTV Rijnmond, als hij het hoort. Het is natuurlijk wel de bedoelding dat je burgers serieus neemt. Heikneuter.

De dag erna was het al niet beter. We mogen geen groente uit eigen tuin eten. Wat wel een maatregel zal zijn om de economie te stimuleren, want nu moeten wij boeren ons eten gaan kopen. Er was immers niets aan de hand. Toch? Oh nee, eerst moeten de resultaten van het RIVM binnen zijn, maar ik denk dat het advies zal blijven staan. Just in case.

Zo’n opmerking om je huisdieren binnen te houden en het gek vinden als in Strijensas de mensen gewoon hun hond uitlaten. Moet dat beest op de deurmat schijten? Wat zijn jullie voor mensen daar bij de media? Wereldvreemd, volgens mij. Ja, die beesten moeten ook poepen en dat moet nu eenmaal gebeuren. Daar hoef je toch geen nieuwsitem over te maken? Doe eens echt nieuws brengen. Misschien wat harder zeuren bij de overheid wat er met de mensen in de Hoekschewaard gaat gebeuren?

Ach, dat was ik vergeten. De brand was in Moerdijk. De inwoners van Moerdijk zijn getroffen. Daar gaan het nu al bijna een week over. hoe zielig die mensen zijn en aan wat voor ramp ze ontsnapt zijn. Dat de wind richting het Noorden stond en in de Hoekschewaard alle rotzooi uitgestrooid werd, vergeten we maar. Die boeren hebben toch allemaal zich binnenshuis vermaakt. – Mij trouwens benieuwen wat voor babyboom dat gaat worden rond September. –

Nee, zelfs de grote, wijze meneer de minister Ivo Opstelten durfde gisteren te zeggen dat er niets aan de hand was, en bleef vervolgens in het busje zitten. Daar zit je dan, als kakkineuze VVD’er een beetje gewichtig te doen, maar je eigen woorden waarmaken is er niet bij. Dan maar aan het eind zeggen dat het een ramp is.

“Voor wie?” Nou, vertel eens meneer Opstelten. “Voor wie?”. Voor wie gaat dit op een ramp uitdraaien? Weer voor die huilebalken uit Moerdijk, waar de wind vanaf stond of voor de mensen die onder de rook, die niet giftig was en nu wel is, zaten? Kom op, anders weet u het ook altijd zo stellig te verkondigen. Voor wie was en is het een ramp?

Latenw e nu eens een keertje eerlijk zijn. Er hoeft niet meteen verkondigd worden dat het nageslacht drie oren gaat krijgen of dat we over een paar weken allemaal licht gaan geven, maar we willen gewoon als mensen behandeld worden en niet worden genegeerd. De huilebalken uit Moerdijk worden wel gehoord, want het woord Moerdijk blijft maar vallen. Daar is het nu eenmaal gebeurd. Het zou vreemd zijn om die niet aan te horen.

Wat dan met die mensen uit de Hoekschewaard en het eiland van Dordrecht? Die hebben een luchtalarm gekregen, binnengezeten en een grote roet/gifwolk over zien drijven. Daar is de brand niet geweest, dus als de media het nu maar over de brand in Moerdijk heeft, dan kunnen de rest van de bevolking wel negeren. Ze worden het roepen vanzelf moe. Op dit moment schiet me dan de hashtag #kutregering in gedachten. Vreemd.