Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Rijkswaterwie?

23 november 2010 Door: Visje @ 9:22 Categorie: Ergernissen  

informatieborden Volgens mij heb ik al eens af zitten geven op die figuren van Rijkswaterstaat, maar het kan natuurlijk nooit genoeg zijn. Niet dat het een persoonlijke vete is of zo, maar die incompetente eikels maken het er wel naar. Of ze doen het erom of ze kunnen het gewoon echt niet.

Weet u de aankondiging nog van november vorig jaar, dat deze MSN’ende minkukels de reistijden op de informatieborden boven de snelweg door gingen geven, in plaats van de hoeveelheid kilometers aan file dat er staat? Wel nu, daar kwamen ook de puzzelborden, of te wel de grafische informatie borden bij. Die mooie puzzel op de ring van Rotterdam waarbij met rode lijntjes weergegeven wordt waar de files staan.

Voor de automobilist zijn beide systemen knudde, maar wie ben ik, nietwaar? Het is best makkelijk om te weten dat ik er op een normale zondag 2 minuten langer over doe via de parallelbaan naar het Terbregseplein dan via de hoofdrijbaan. Nuttige informatie. Ik heb er meer aan als er file staat dat ik weet hoeveel file dat is.

Dat onderwerp heb ik al eens aangesneden en laat maar zitten ook. Die huisvrouw-lastig-vallende-nietsnutten doen toch waar ze zelf zin in hebben. Dus zo ook met die grafische informatieborden. Daar klopt namelijk ook geen donder van.

Op donderdagochtend, en soms op maandagochtend, ga ik later naar mijn werk en ben dan èèn van de gelukkigen die op de A29, of A16 mag aansluiten in de file. Het is dus handig als ik eventueel op de hoogte ben van eventuele files, zodat ik toch nog redelijk op tijd op mijn werk kan verschijnen.

Nu heb ik sinds kort wel een mooie, nieuwe navigatiedoos met TMC, maar ik heb mijn informatie graag uit meerdere bronnen en wie zou mij meer over de verkeersdrukte kunnen vertellen dan het instituut wat wij veel geld daar voor betalen, Rijkswaterdingetje.

Dus toen mijn lieve juffrouw, die tegen mijn voorruit geplakt zat, begon te gillen over stilstaand verkeer op mijn route, ging ik extra aandacht aan het grafische informatiebord besteden. Ik had vorige week donderdag de fout gemaakt om dat bord te geloven en was zeker 30 minuten verloren aan onnodig in de file staan. Het bord gaf aan dat de hoofdrijbaan meer file had dan de parallelbaan, dus ik parallel gaan rijden. Was er geen file te bekennen op de hoofdrijbaan.

Dit keer zou ik me niet laten neppen. Doos vertelt file, puzzelmatrix gaf op de hoofdrijbaan een hele rode streep en parallel helemaal wit. Het informatiebord op de A15 gaf hoofdrijbaan naar Terbregseplein 25 minuten en parallel 11 minuten. Dus dit keer ging ik de file ontwijken.

Niet!
Ik reed gewoon een file in en toen ik op de hoofdrijbaan keek, reden ze daar langzaam en stonden niet stil. Weer genept door RWS. Galbakken. Gewoon de misleidende informatie op de borden zetten en het gek vinden dat mensen steeds harder gaan klagen. Als Rijkswaterstaat nu eerst eens de rechten van internetspelletjes, Hyves  en msn van die VMBO-ers, die de wegen in de gaten houden, afpakt en zorgt dat de zaken goed werken, wil ik misschien een beetje positiever worden over deze mislukte  organisatie.

3 Reacties op “Rijkswaterwie?”


 1. ikke says:

  geenfile.nl? mobile app van maken?

  1
 2. Visje says:

  Dat zou ook en oplossing zijn, maar ik mag van ome agent mijn mobieltje niet in de auto vasthouden. In de file sta ik wel stil, maar dat ‘vergeet’ ome agent als hij z’n quota nog niet gehaald heeft. (In Rotjeknor hanteren ze die nog steeds 🙁 )

  2
 3. Visje says:

  Waarom een mobiele app? Tegenwoordig gebruik ik google navigation werkt perfect. Ook voor de file-informatie.

  3