Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Sinterklaas is echt heilig

19 oktober 2010 Door: Visje @ 13:52 Categorie: Film, Leuk, Vreemd  

Sinterklaas is in Nederland echt heilig. We hebben wel ieder jaar het gezeur of de Pieten nu wel of niet zwart mogen zijn, maar kom niet aan de oude baas zelf, want dan is Nederland ineens wel te klein. Stel je toch eens voor dat we naast de leugen van Sinterklaas ook nog eens moeten benadrukken dat hij wel goed was en niet zo slecht als in die rare film.

Het gaat zelfs nog verder, want niet alleen zijn er ouders geweest die bij de Reclame Code Commissie aan het klagen zijn geslagen over de filmposter die bij de bioscopen komt te hangen, er zijn zelfs heikneuters die willen dat mensen helemaal niet meer naar bioscopen gaan waar de film vertoond wordt.

Toch is het typisch Nederlands om zo te reageren. Misschien is de film niet zo geschikt voor de tere zieltjes van kleinere kinderen. Dat zo de reden kunnen zijn dat de gemiddelde horrorfilm een rating van 16 jaar en ouder heeft, maar dat kan aan mij liggen. Het is nu eenmaal een film zoals je ook ‘Santa’s Slay’ hebt. Gewoon eens wat anders dan een oude man die kinderen de cadeautjes geeft die ze niet wilde hebben.

Ik vraag me wel af hoe die klagende ouders het over hun hart verkrijgen om een leugen zo lang vol te houden. Misschien moeten ze de DVD van  “Sint en de verdwenen pakjesboot” o.i.d. er maar weer bij pakken. Ze kunnen natuurlijk ook naar ‘New Kids TURBO’, maar die draait pas vanaf 16 december.

Voor de ouders die het wel leuk vinden om de oude baas eens in een andere gedaante te zien, al is het maar om je jeugdtrauma te boven te komen: