Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Nieuwe schoenen

19 april 2010 Door: Visje @ 13:31 Categorie: Hardlopen, Vrije tijd  

Asics Gel Motion 2Het werd tijd, maar na een klein jaar ben ik kennelijk toch aan nieuwe schoenen toe. De laatste tijd heb ik weinig liggen mekkeren over het hardlopen, maar ik ben er echt niet mee gestopt. Wel loop ik veel minder dan ik zou willen, maar dat komt omdat iedere stap eigenlijk pijn doet.

Ik had in de winter nog stoer in regen, wind, sneeuw en zelfs met ijzel gerend, maar langzaam begonnen mijn schenen pijn te doen en deden op een gegeven moment mijn hele onderbeen pijn. Eerst de een, dan de ander, dan weer allebei. Ik werd er gestoord van. Dan maar weer een week rust nemen. Misschien wel overbelast.

Ik geloof alles als iemand mij sportadviezen geeft. Dus Visje had even rust genomen. Even een weekje niet rennen en dan weer vol goede moed beginnen. Dat allemaal na de jaarwisseling. Het werd even rotweer, dus weer het beginnen uitstellen enzovoorts enzoverder.

Eindelijk kon ik het niet meer weerstaan en wilde weer lange afstanden gaan lopen en wat regelmatiger, dan steeds proberen 5 kilometer vol te maken en dan een week thuis te zitten. Ondertussen werd ik weer zwaarder, dus dat werkte ook al niet mee. Was ik vorig jaar 23 kg afgevallen, nu zit er al weer 5 kg bij 🙁 Ik kan wel janken.

Afgelopen weken ben ik maar weer begonnen aan intervaltrainingen en weer loop ik mank. Dit keer ben ik wat eigenwijzer en loop ik door, tot een collega ineens vroeg of ik niet eens naar mijn schoenen zou kijken. “Tja, waarom eigenlijk”, was mijn eerste reactie. Mijn schoenen zien er nog netjes uit. Niets meer aan de hand.

Maar die collega had gelijk. Ik heb de gegevens uit mijn Forerunnertje er even bij gepakt en toen de zool van mijn schoenen eens wat kritischer bekeken. Die zool zag er toch redelijk uit, alleen op de hak was het wat weggesleten. De zool was daar al weg, maar goed. Ik had er volgens mijn Forerunner ook nog maar een kleine 1000 kilometer op gelopen.

Blijkt dat dat zo’n beetje de grens is waar je aan nieuwe schoenen zou gaan moeten denken en aangezien ik niet de rennende spijker zelf ben, is de grens van 1K wel aan te houden. Dus ik moest wel. Ze waren ook wel bijna een jaar oud.

Vandaag was het zover. Gisteren al op Interpret zitten kijken of ik dezelfde schoenen nog ergens kon vinden en zie daar. Bij Daka, waar ik vorig jaar op goed geluk het oude paar had gekocht, waren de opvolgers in de aanbieding. Wie ben ik dan om te zeggen dat ik geen nieuwe schoenen nodig heb. Dus tijdens de lunch maar meteen een nieuw paar aangeschaft.

Vanavond heb ik weer een herstelrondje op het programma staan. Wil eerst hardlopen en daarna naar een vergadering van de Oranjevereniging om te horen water op Koninginnedag van me verwacht wordt qua EHBO, maar kan niet wachten tot ik op mijn nieuwe sloffen kan gaan rennen.

2 Reacties op “Nieuwe schoenen”


 1. Rianne says:

  Volgens mij heb je “gewoon” een shin-splint blessure. Het schijnt dat die strakke kousen die je tegenwoordig steeds vaker ziet bij hardlopers (helaas, want het ziet er niet uit) daar nog wel eens wat bij kunnen helpen. Nieuwe schoenen is in ieder geval een goed begin. Sterkte ermee.

  1
 2. Visje says:

  Dat geluid hoorde ik eerder ook al, dus ik ben bang dat je gelijk zou kunnen hebben. Het is in ieder geval niet fijn 🙁
  Ik had maandag natuurlijk meteen mijn nieuwe sloffen uitgeprobeerd, ongeduldig als ik ben en helemaal niet gekeken of het wel wijs was. Liep nog steeds met pijn, dus even een paar dagen wachten was beter geweest.

  Liep heerlijk op die nieuwe dingen en ook harder. Ongelooflijk, maar het geluk was van korte duur. Nu maar een rustpauze ingelast tot volgende week maandag en dan verder kijken.

  2

2 Trackbacks/Pingbacks

 1. Hoe staat het er mee? | Visjes WeBlog 17 09 10
 2. Het werd weer eens tijd | Visjes WeBlog 28 02 12