Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

De eerste van het nieuwe jaar.

05 januari 2010 Door: Visje @ 14:38 Categorie: Hardlopen  

Het valt tegen. Zwaar tegen. Ik was voor kerst al gestopt met rennen. Eerst werd ik ziekjes, en daarna brak de vakantie aan. Die vakantie had ik al ingepland, maar dat ziek worden niet. Dat was niet zo lekker. Nu kon ik een langere tijd niet rennen, en dat nu ik net lekker aan het opbouwen was na Eindhoven.

Dus omdat ik niet langer kon, en wilde, wachten ben ik gisteren maar weer begonnen aan het oude vertrouwde rondje. Wat viel dat tegen. Na tweeënhalve week was mijn conditie echt compleet gesloopt leek het wel. De eerst kilometers vielen nog mee, maar daarna. Een ramp.

Hartslag van 180+ was niets en ik had ondertussen wel geleerd dat ik me druk kan maken wat ik wil, als het eenmaal niet gaat, jammer dan. Dus ik heb er een intervalrondje van gemaakt, waarbij ik toch een redelijk gemiddelde kon lopen. Voor zover dat voor een zwoeger geldt dan.

De dijken waren mooi schoon van sneeuw en drab. Af en toe een beetje waterig, maar ik kon goed uit de voeten in de winterse kou. Kreeg nog wel een sneeuwbui op m’n kop, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik was maar wat blij dat ik weer onderweg was. Onderweg kreeg ik nog het advies om me niet zo uit te sloven. Het was toch veel te koud om te sporten. Waarschijnlijk goed bedoeld, maar niet erg logisch. Ik had heet alles behalve koud en de sneeuw merkte ik toch weinig van.

Voor deze week heb ik me voorgenomen om ook de crosstrainer te gaan gebruiken om sneller m’n conditie weer op peil te krijgen. Hopelijk kan ik dan vlugger aan de langere afstanden gaan beginnen. Wanneer de snelheid erin komt merken we wel. 

Tags: ,