Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Wat handig toch weer

17 november 2009 Door: Visje @ 7:01 Categorie: Ergernissen  

file2 Wat zijn ze toch verschrikkelijk handig tegenwoordig. Nu hoeven we zelf niet meer na te denken, maar worden de reistijden op de informatie borden boven de weg weer gegeven. wat handig. het is een ideetje van mijn grote vrienden van Rijkswaterstaat. Iedereen, die mij kent, weet ondertussen wel hoe ik over die toko denk. Als de medewerkers ‘s nachts zitten de msn-en i.p.v. te werken zegt mijn dat meer dan genoeg.

Nee, deze verschrikkelijk bijdehandte actie. Da’s een toppertje. Ik had gisteren een thuiswerk-dag, dus hoefde gelukkig de weg niet op, maar vanmorgen werd ik met dit fenomeen geconfronteerd. Eerst op de A29, waar nog een informatiebord naast de weg staat. Daar hadden de kleuters van RWS een vierkantje op getekend en kleine stukjes daarvan rood gemaakt. Dat moesten de files voorstellen.

Vanmorgen stond er, volgens de kleuters en voor zover ik het kon zien, file op de A16 bij het Terbregseplein en op de A13. Inderdaad voor zover ik het kon zien, want ik moet eerst kijken wat het voorstelt, dan kijken welke weg ik ook al weer zou nemen en dan kijken of er file staat. Dan is er zelfs nog onderscheid gemaakt tussen de verschillende rijrichtingen. Om het makkelijk te houden. Ik concentreerde me dus op de rechterbovenhoek, maar vraag me niet wat er verder stond. Zinloos dus.

Ik kom een tunnel uitscheuren, moet opletten op de slaaprijders die rechtdoor moeten, maar niet even netjes naar rechts gaan. Ik kan toch geen puzzels gaan oplossen? Laten we het vooral veiliger maken. Nee, RWS is het op de A15 met me eens. Daar krijg je geen puzzel, maar een rekensom. Op de A16par zou een vertraging zijn van 10 minuten. Daar heb ik toch niets aan. Het aantal kilometer file zegt me veel meer. Als je de weg kent, kan je met de oude methode een beetje inschatten waar die file begint en eindigt. Je kan dan beslissen om een andere weg te pakken.

Nu weet je niets. Alleen dat de kleuterklas die de wegen in de gaten houd besloten heeft dat je 10 minuten langer over je reis zou kunnen doen. Totaal zinloos dus, wat zelfs later bleek toen ik probeerde de informatie van de puzzel en het raadsel te combineren. De file, het rode hoekje van de puzzel, en het langzaam rijdende verkeer, de vertraging ben ik geen van tweeën tegengekomen.

Spontaan opgelost. Da’s knap. Het vertelt mij alleen maar weer dat RWS een stel incompetente chatters in dienst heeft en maar wat doet. Geef toch gewoon de lengte van de file weer en blijf verder huisvrouwtjes lastig vallen op msn.