Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Aan de kook

07 oktober 2009 Door: Visje @ 12:10 Categorie: Algemeen  

soep Vanaf volgende week gaat Visje het koken maar over een andere boeg gooien. In plaats van de vele pasta’s en ander koolhydraat rijk voer, gaan ik maar eens kijken of een lekker soepje niet tot de mogelijkheden kan behoren.

Ik heb afgelopen weekend al lopen kijken naar de verschillende blikken in de supermarkt, maar dat lijkt me niet je van het.

Dus als ik eenmaal terug ben uit Eindhoven, uitgerust ben, zal ik me eens actief bezig gaan houden met weer een ander eetpatroon. Op z’n vroegst zal dat volgende maand zijn. Oh, ik ben al moe als ik aan zondag denk, maar het blijft wel spannend.

Terug naar de soep. Vanmiddag rij ik maar langs de pannenboer en ga een grotere pan aanschaffen. Met een pan van 3 liter kom ik niet ver. Redelijk ver, maar niet ver genoeg, dus ik ga kijken naar een 5 liter of misschien een 10 liter pan. Hoewel. Die laatste lijkt me te veel van het goede. De guppen eten nog niet zoveel, dan ga ik wel erg veel overhouden. Het zal dus wel een 5 liter pan worden.

Als je dan op interpret gaat zoeken naar soep, of soeppan, krijg je de meest vreselijke links om je oren. Ik wil gewoon beginnen met een simpele groentesoep en niet een of andere hutsieflutsprut, waar een mergpijp en andere exotische zooi in moet. Zo zag ik ook pagina’s voorbij komen waarbij vermicelli uit den boze was, waar je alleen volkoren vermicelli mocht gebruiken en meer van dat soort predikers.

Visje gaat een plons water in een pan flikkeren, maggi-blokje erin, balletjes draaien, groente snijden en laten zwemmen en zeker wel vermicelli erin doen. Mocht ik resultaat hebben, en het heeft gesmaakt, dan zal ik het wel laten weten. Zijn er mensen met een lekker en makkelijk (!) recept voor groentesoep, houd ik me aanbevolen.

Tags: , ,

3 Reacties op “Aan de kook”


 1. Ikke says:

  Wij hebben een lading rode pepers liggen en madame jeanette, is overal lekker in en je gaat er harder van lopen!

  1
 2. Ikke says:

  ow ja, nog een recepie! waterkoken, maggie blokkie, gehakt balletjes, vermicelli, groente pakketje of zelf uit de gemeente tuin plukken, bij mekaar pl**ren laten koken en klaar toch? en vergeet er geen madamme jeanette in te snipperen 🙂

  2
 3. Visje says:

  Ik heb het echt gedaan, wel een 5 ltr pannetje, anders lijkt het zo weinig als je het Knorr-blik erin omkeert.

  Maar een Jeanette koken? Daar moet je toch wat anders mee doen? 😈

  3