Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Zomerstop

01 augustus 2009 Door: Visje @ 14:20 Categorie: Hardlopen  

Vanmorgen heerlijk uitgeslapen en toen ik om 7 uur m’n hardloopspullen aantrok, moest ik wel even heel hard verzinnen hoe ik vanmorgen, deze laatste keer van de zomer, ging lopen. Ik ben nu eenmaal bezig om mezelf op te peppen voor Eindhoven in oktober, dus ik wil niet met een halfwassen training drie weken rust nemen.

Omdat ik afgelopen week zo lekker liep, eerst vorige week zaterdag 11 kilometer, dan een rondje van 12 en 10 kilometer, mag ik eigenlijk niet klagen. Als beginnende hardloper wil je wel zo veel, maar het lukt gewoon nog niet. Mijn collega’s, die in oktober ook mee rennen in Eindhoven, lopen allebei regelmatig marathons. Ze vertelden ook dat ik naar de 16 toe moest werken, maar pas na de vakantie. Ik vertrouw maar op hun oordeel.

Dus toen ik vanmorgen naar buiten liep en zag dat het zonnetje nog niet helemaal doorgebroken was, werd ik toch wel blij. Toen ik eenmaal aan mijn rondje naar Maasdam en terug begon voelde mijn knie weer als vanouds aan. Rot! Ik zou heel rustig de eerste kilometer moeten doen, anders loop ik drie weken mank. Dat is niet de bedoeling.

Eenmaal aan het rennen werd mijn knie steeds soepeler en ik kon het tempo redelijk hoog houden. Voor mijn begrippen hoog. Had ik afgelopen woensdag nog moeite in Maasdam en wilde toen op 5 kilometer een rustpauze inlassen (gelukkig niet gedaan), vandaag rende ik dat punt fluitend voorbij en liep me op een gegeven moment af te vragen of ik niet gewoon door moest rennen. Ik zou wel zien hoever ik kwam. 14, 16 kilometer? Gewoon proberen.

Hoe langer ik liep hoe meer het idee me wel aanstond. Het leek me echter wijzer om voor mezelf af te spreken om vandaag de 12 vol te maken en dan maar verder te kijken. Eenmaal die afspraak met mezelf gemaakt te hebben kon ik rustiger doordraven. Ik ging niet voor snelheid, maar voor afstand. De minimale afstand van 12 kilometer. Ik ben nog steeds blij dat ik dat al haal.

Eenmaal de Keizersdijk uitgelopen, moet ik aan het laatste deel beginnen. Ik heb er dan 9 op zitten en wilde toen mijn laatste ronde, rond het industrieterrein, tweemaal gaan lopen. Dus vol goede moed begon ik. In de zon, die ondertussen behoorlijk was gaan schijnen. Argh, wat had ik mezelf beloofd. De meters na de 12 zijn er nooit van gekomen.

Ik heb wel weer hard gelopen dan de rest van de week, dus alleen daar ben ik al blij mee. Nu begint het lange uitrusten. Drie weken om mijn knie rust te geven en dan weer vol er tegenaan. Ik zal wel regelmatig op de crosstrainer kruipen om niet al te veel conditie te verliezen.

2 Reacties op “Zomerstop”


 1. ikke says:

  Zomerstop is ook voor bloggen?

  1
 2. Visje says:

  Tuurlijk ook voor bloggen (ben ik net achter 🙂 )
  Had echt geen zin om wat te verzinnen en toen ik vorige week dacht een stukje over Jeugdland neer te zetten had ik er helemaal geen puf voor.

  2