Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

En rennen en smullen

26 augustus 2009 Door: Visje @ 14:28 Categorie: Algemeen, Leuk  

Zweedse chef Hoe kan dat? Ik vroeg het me ook af, maar de zomerstop heeft me 1 ding geleerd; Ik hoef geen honger te lijden. Was ik al voor de vakantie een keertje met de guppies bij de Mac langs geweest, aan het begin van de vakantie nog een keertje en heb ik afgelopen donderdag tegen mijn principes in patat gehaald, zo zou ik deze week weer beginnen met hardlopen. Maandag wilde ik dan maar meteen een goede start maken. Vanuit m’n werk meteen omkleden en rennen. Eten zou daarna wel komen.

Op de weg naar huis zou ik nog even bij IKEA langsrijden omdat ik nog een paar ‘handige’ potjes nodig had en ik wilde een dunschiller voor de oudste gup aanschaffen. Hij wil helpen met eten klaarmaken, hij leert dan maar eerst aardappelen schillen. Dus ik de afslag Barendrecht maar weer eens genomen en begonnen aan de zoektocht naar de artikelen die ik nodig had.

Toen ik bij de kassa kwam en voelde dat mijn buikje, het is tegenwoordig een stuk minder buik dan dat het was, knorde, begon ik me af te vragen wat ik die avond na het rennen naar binnen zou werken. Brood of een bak sla? Het Sonja gezeur ging weer beginnen. Vakantie voorbij, nu echt op je voer letten. Ik werd eigenlijk wel een beetje zout van mezelf, tot ik achter de kassa de Swedish Food Market zag. Dat was natuurlijk ook een idee.

Nadat ik had afgerekend heb ik daar eens op m’n gemak rond gekeken en ging uiteindelijk naar huis met een magnetron maaltijd Zweedse gehaktballetjes met roomsaus en aardappelpuree en een potje vossenbessenjam, je kent het wel, die rode kledder die ze er in het restaurant naast flikkeren. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Toch?

De gehaktballetjes (köttbullar) zijn een internationaal bekend onderdeel van de Zweedse keuken, maar de Zweden zelf schijnen er minder dol op te zijn dan wij denken. Voor Visje was dit geen belemmering, want na een zware eerste loop na de vakantie zou het zeker gaan smaken. Dat deed het. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Lekker en snel. Over de eerste keer weer rennen zal ik het maar niet hebben. Ik had de köttbullar dit keer verdiend zullen we maar zeggen.

Tags: ,