Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Ben weer helemaal in stijl

08 juli 2009 Door: Visje @ 15:16 Categorie: Hardlopen  

Ik word steeds modieuzer. Visje heeft gisteren een petje gekocht voor wanneer hij aan het hardlopen is. Afgelopen zondag liep ik namelijk in de volle zon en los van het feit dat het dan warm is, schijnt de zon zo vervelend in je ogen en dat loopt niet lekker. Dus gisteren een Nike petje gekocht en omdat ik toch van plan was om weer te gaan rennen, heb ik ‘m maar meteen uitgeprobeerd.

Jammer dat er geen zon scheen en het zeek niet van de regen, maar er werden gewoon hele emmers uitgestort. Visje toch rennen. Nat zou ik toch worden, dus waarom niet. Gaan en omdat ik zondag mezelf wel erg hard tegenkwam wilde ik, in plaats van tijdintervallen te lopen, nu de 5 kilometer fatsoenlijk rennen. Dat lukte! Met sanitaire stop deed ik er iets meer dan 27 minuten over. Niet slecht voor mijn eerste  5 km. Inderdaad. Je las het goed. Met sanitaire stop, want ik was nog geen 100 meter ver en ja hoor. Het regenachtige weer zorgde er voor dat ik toch even moest lozen.

Omdat ik mijn oude rondje, Walewegje – Oudendijk – Weelsedijk – Strijense Bos -  Schelpenpad, weer ging rennen, was ik eigenlijk wel benieuwd hoe ver ik moest rennen eer ik de 5 km vol had. Dat bleek behoorlijk ver te zijn, maar het was heerlijk. Rustig door rennen in een lekker constant tempo. Heerlijk gewoon. Het ging op een gegeven moment steeds harder regenen, maar dat boeide helemaal niet. Door m’n nieuwe petje kreeg ik ook geen regen in mijn gezicht, dus een ideale loopavond.

Na het rennen helemaal niet zo moe, ook geen last van stijve spieren of andere ongemakken, dus ik kon lekker op m’n gemak nog even van de memorial van MJ kijken, maar vanmorgen was dat wel anders. Last van mijn knie, bovenbeen deed pijn, argh. Toch vreemd. Geen last met lopen, niet vlak erna, maar de andere dag. Toch wel jammer. Vooral toen vanmorgen een collega kwam vragen of ik mee wilde doen aan de bedrijvenloop in Eindhoven.

Euh, ja. Lijkt me eigenlijk wel leuk, maar dat blijkt een halve marathon te zijn. Oeps. Daar moet Visje nog even over nadenken. Voor oktober nog even trainen om er 21 km uit te persen. Hoop dat me dat gaat lukken.

Tags: ,

2 Reacties op “Ben weer helemaal in stijl”


 1. ikke says:

  Strijense BOS?! WTF, die drie boompjes bedoel je?

  1
 2. Visje says:

  🙂 Natuurlijk “Het Strijense Bos”… De gemeente noemt het een bos, ook al is het de voormalige vuilstort. Kennelijk willen ze dat snel vergeten.
  Da’s trouwens meteen de reden waarom er zo weinig bomen staan 🙂

  2