Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Zal ik het nog wel doen?

26 mei 2009 Door: Visje @ 15:45 Categorie: Hardlopen  

runningtight

Zal ik weer hebben. Ik loop sinds ik weer begonnen ben met hardlopen in een gewoon t-shirt, m’n Umbro-sloffen en een joggingbroek van 20 jaar geleden. (Als het niet meer is). Dat zwabbert, ziet er niet uit, maar daar heeft Visje schijt aan. Die Umbro’s zijn ook rood, dus so be it.

Nu heb ik gisteren voor ik ging werken weer lopen rennen en toen ik bijna thuis was begonnen mijn benen verschrikkelijk te branden. Die broek is gewoon te warm en dat is niet lekker. Zo’n kwaaltje dat je snel zal stoppen met sporten als je er niets aan doet.

Vandaag even bij Daka gaan kijken of ze ook korte broeken of tights hadden. Ik had gelezen dat een tight lekker zit met hardlopen en goed het zweet afvoert. Je zou ook minder last van irritatie krijgen dan met een korte broek. Nu wordt het lekker weer, dus ik liep naar een korte tight te zoeken. Als ik eind van het jaar nog aan het rennen ben ga ik voor de zogenaamde legging, oftewel de normale lange tight, mocht de korte bevallen.

Visje liep dus door de zaak te struinen en vond eindelijk een rek met Nike Running spullen. Daar hingen ook zwarte korte tights tussen. Redelijk geprijsd, dus dan maar kijken of het past. Mijn spijkerbroek probeer ik tegenwoordig met een riem omhoog te houden, maar zelfs dat is tevergeefs, dus welke maat moet ik hebben.

Ik ging voor een M en zocht een verkoper. Er kwamen er twee tegelijk aanlopen. Het was niet druk in de zaak. Om eerlijk te zijn was ik de enige. Een leuk meisje en een wat klein drukdoend mannetje, die meteen al aan zijn bewegingen verraadde dat het een echte was. Hij moest nog gaan praten, maar toen wist ik het zeker. Een handtas.

Hij nam meteen het voortouw en het meisje had niets meer te vertellen. Ik werd meegenomen naar de paskamer en kon in mijn ‘eigen wereld’ even passen. Een sportbroek kopen is nog nooit zo onwezenlijk geweest. Ik wist niet wat ik ervan moest denken. Ik moest met mijn domme kop nog vragen of een M wel zou passen, waarop ik de keurende blik in zijn ogen me zag inschatten en hoorde dat dat wel zou lukken. Hij heeft er verstand van.

In de paskamer trok ik voor het eerst in mijn leven een tight aan. Da’s vreemd. Dat zit inderdaad als een tweede huid. Overal. Dus als je het aan hebt en in de spiegel kijkt zie je jezelf ineens anders. Hoor ik achter me of hij goed zit. “Kut, dat gordijn zit toch wel dicht?”, schoot er meteen door mijn hoofd. Zo’n strak broekje aan en zo’n figuur achter je. Ik kreeg al spijt van m’n beslissing om het broekje te kopen.

Eenmaal klaar met passen werd ik naar de kassa begeleid en succes gewenst met het hardlopen. Het meisje achter de kassa kon niet lachen. Kennelijk liep zij de commissie o.i.d. mis of mag ze haar uitbundige collega niet zo erg, maar vrolijk kijken was het niet.

Buiten gekomen met mijn nieuwe aankoop kreeg ik steeds meer twijfels. Maar ja, ik heb de knoop doorgehakt en ik loop niet op tijden dat ik veel publiek kan vermaken door voor lul te lopen, dus wat maakt mij het uit. Als ik maar kan sporten.

2 Reacties op “Zal ik het nog wel doen?”


 1. ikke says:

  Whaghagha, voor lul lopen!!!Hoe krijg j’t verzonnen.

  Ow, hij was niet leuk. Krijgen we nog foto’s? Laat anders ff weten hoe laat je langs de bovenweg komt, dan neem ik de foto’s wel 🙂

  en sorry voor mailadres, moest ff proberen 😉

  edit:Wilde je weten of je avatar werkte?

  1
 2. Visje says:

  Dat zeg ik… er is niet veel publiek.
  Donderdagavond loop ik het Bovenwegje voorbij 😆
  Loop de Weelsedijk tegenwoordig. Je moet afwisselen 🙂

  Vorige week maandag nog door Roerdomp- en Kwartelstr. gerend.

  2