Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Schatjes zijn het

30 mei 2009 Door: Visje @ 20:49 Categorie: Vreemd  

schatjes Echt waar. Ze vervullen een maatschappelijke functie anders waren ze er waarschijnlijk niet geweest. Er had toch allang iemand een wet in elkaar gedraaid om ons van dit tuig te verlossen als we echt niets aan deze parasieten zouden hebben. Ik kon me in mijn jongere jaren echt nog wel indenken dat je in een huis gaat zitten dat al jaren leegstaat, terwijl jij geen woning kan krijgen. De laatste jaren is het kraken van woningen verheven tot een kunst om zo snel mogelijk de gekraakte woning uit te wonen en dan onbewoonbaar achter te laten en de eigenaar met hoge kosten op te zadelen.

Hadden we vorig jaar nog een stelletje krakers in Amsterdam die in de woning van een Amsterdammer bivakkeerden, alleen maar omdat de twee woningen een gescheiden ingang hadden, werden de minkukels door de gemeente gedoogd en kon de eigenaar, die het pand recentelijk helemaal in bezit had gekregen, niet aan zijn geplande verbouwing beginnen. De krakers woonden de woning compleet uit, en wel zodanig dat de stront bij de eigenaar beneden haast letterlijk langs de muren liep. De zo gevierde burgervader van Amsterdam deed niets.

Vandaag hebben we het bericht dat er krakers iemand uit zijn eigen huis gezet hebben. De woning totaal verruïneerd achter gelaten en wederom doet de burgervader, van Rotterdam ditmaal, helemaal niets. De galbakken van de politie verwijzen de eigenaar door naar een civiele procedure. Hoe help je iemand over het randje?

Ik hoef ook niet eens te zoeken of het volgende krakers bericht verschijnt op mijn scherm. In Kralingen, wederom Rotterdam, is de gemeente niet zo blij met de krakers die onlangs 52 woningen gekraakt hadden en nu op last van de rechter de panden hebben moet verlaten. De jonge ondeugden waren kennelijk zo boos over het feit dat hun stulpje niet meer hun stulpje was, dat ze bij het verlaten van het pand ook maar de gaskraan open hebben laten staan. Volgens mij kan je nu die gasten ook vervolgen voor een poging tot doodslag, of op zijn minst verminking, maar het zal wel een kopje thee worden in het volgende kraakpand.