Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Roparun

31 mei 2009 Door: Visje @ 10:35 Categorie: Hardlopen  

roparun_logo De eerste Roparun-ers zijn gisteren om 16.00 vertrokken uit Parijs om hun lange zware tocht naar de Coolsingel in Rotterdam te volbrengen. Voor mij is dit het eerste jaar dat ik de Roparun een beetje volg. Net zoals andere jaren werd ik dit jaar weer overvallen met ineens meldingen dat de run eraan zat te komen en voor ik het wist zat ik dit jaar de website te bekijken en de team-sites te bezoeken.

Kennelijk veroorzaakt hardlopen ook dat je je voor dit soort dingen gaat interesseren. Had ik het DriemTiemStrien wel op de herfstmarkt zien staan, ook meegedaan aan get aangeboden spel om te steunen, maar er verder nooit bij stil gestaan wat er verder gebeurde. Er liepen een paar mensen hard. Van Parijs naar Rotterdam. So What.

Nu ik zelf weer aan het hardlopen ben, Petje Af! Een hele prestatie en dat om een goed doel te steunen. Dus je loopt 530 km hard, eindigt op de Coolsingel en gaat dan thuis een week bijkomen. Maar wel met de wetenschap dat je mensen een beetje hebt kunnen helpen, door met de loop geld op te halen.

Als je wat meer websites van de Roparun-teams leest kom je er achter wat er allemaal achter schuil gaat en wordt de waardering, niet alleen voor de lopers, maar voor de hele teams, alleen maar groter. De teams organiseren het hele jaar evenementen om geld in te zamelen en zijn dus niet alleen met Pinksteren bezig om een beetje te lopen.

Uit Strijen loopt het DriemTiemStrien mee. Ook deze bikkels zijn geen groentjes en hebben hele trainingsschema’s om zich voor te bereiden op de Roparun. Je zou eens op hun website moeten kijken en voor de volgende Roparun even in de gaten houden om een bijdrage te doen. Ze lopen nu eenmaal niet voor zichzelf.

2 Reacties op “Roparun”


 1. Hoi,
  Ben toevallig op je website terecht gekomen en vind het erg leuk dat je “reclame” voor ons team (DriemTiemStrien) maakt. De Roparun is weer achter de rug en was weer van begin tot eind 1 grote happening.
  Groetjes van Rianne Vaandrager,
  DriemTiemStrien.

  1
 2. Visje says:

  Ik heb zelf het hardlopen pas weer opgepakt en ik kan alleen maar bewondering voor jullie prestatie opbrengen. Petje af.

  En reclame maken is het minste wat we kunnen doen šŸ™‚

  2