Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Kijk jij ook niet?

13 mei 2009 Door: Visje @ 13:56 Categorie: Televisie  

rodeplein

Ben jij er ook zo één? Kijk jij ook niet naar de voorrondes van het Songfestival? Ik geloof zelfs dat ze die voorrondes eigenlijk halve finales noemen. Dus je hebt dan drie avonden pret van deze internationale gayparade. Laten we eerlijk zijn. Het songfestival waar niemand naar kijkt is toch eigenlijk alleen nog maar leuk voor homo’s?

Iedereen moet lekker naar het songfestival kijken als hij of zij daar zin in heeft, maar waarom moet er de laatste jaren steeds meer ophef over gemaakt worden? Vroeguh, toen Visje nog klein en niet dik was, mocht hij opblijven om het songfestival te kijken. Ik genoot dan van de reacties van de anderen, de volwassenen, in de kamer. “Als België ons geen punten geeft moeten wij ze ook niets geven!”, en “Altijd hetzelfde met die klote Duitsers!”.

Ook toen was de vriendjespolitiek niet uit de lucht en waren we afhankelijk van de buurlanden of we wel of niet hoog zouden eindigen. Er zat toen een deskundige jury om de punten te geven en na het liedjesspektakel werd de stemming steevast naar een climax opgebouwd. Of we wel of geen goed nummer ingestuurd hadden, we moesten in het linker rijtje eindigen en het liefst bovenaan.

De tijd was er toen ook naar en de landen die hoge punten scoorden waren het jaar erop weer van de partij. De landen met de minste punten moesten een jaartje wachten. Eerlijk of niet, je wist dat het zo werkte. Nu weet je dat het land met het meeste geld altijd meedoet. Dus Frankrijk, Engeland, Duitsland hoeven zich geen zorgen te maken. Je kan tegenwoordig dus een plek in de finale kopen en dan bagger brengen.

Daarnaast hebben we nog twee halve finales waarin de meest wanstaltige nummers ten gehore gebracht worden en daar mag Europa dan via sms en telefoon op stemmen. Dus als je een beetje groot buurtland hebt zit je altijd goed. Nederland zit er dus steeds weer naast. Eigenlijk helemaal niet zo erg.

Dit jaar hebben we de Toppers als troef ingezet. Gordon en maten moeten de eer van Nederland gaan redden. Waarom vraag je je af. Ik kwam gisteren laat thuis na een leerzaam avondje EHBO en zette de televisie aan om nog even op m’n gemak uit te puffen en het geleerde van die avond te laten bezinken. Is dat klote Songfestival bezig. Omdat ik eerst naar de keuken liep om wat te pakken, hoorde ik dus de ellende die uitgekraamd werd in Russia. Wat een mongolenkermis is dat. Snel de televisie uitgegooid, wat gedronken en naar bed.

Zet ik daar de t.v. aan, ontkom ik er weer niet aan. Dan maar de sleeptimer aan en proberen met de televisie als achtergrond geluid in slaap te vallen. Het probleem is dan dat je wel alles hoort de eerste minuten. Dat was voor mij al weer te veel. Snel uitgezet die televisie. Ik heb nog nooit zo’n infantiel programma meegemaakt. Er is gewoon niets meer over van het Songfestival van vroeger. Maar ja, homo’s vinden het leuk en 75% van Hilverdorp is homo, dus…

Nu wil Gordon in de finale niet optreden als een illegale demonstratie van zaterdag neergeslagen wordt. De NOS is het met hem eens. Ik weet het niet. Ik zit nog te twijfelen. Als je aan mij vraagt of homo’s mogen demonstreren, zeg ik “Ja”. In Rusland willen ze het niet hebben. Daar hebben ze al langer door dat dat het een nichtenparade is en als organiserend land willen ze het leuk houden. Misschien dat er ook andere mensen kijken. Wie weet hoe die homofoben denken? Je hebt daar sowieso toestemming nodig om te demonstreren, dus als er Nee gezegd is, moet je niet denken dat ze Ja bedoelen.

Het zal me een worst zijn of ze wel of niet mogen demonstreren en of ze het wel of niet gaan doen. Ik kan me nu eigenlijk alleen maar druk maken of de demonstratie hard neergeslagen wordt. Mocht dat namelijk het geval zijn, dan weigert Gordon om op te treden. Hoe vervelend het ook voor de nichten is die een wapenstok in hun nek gekregen hebben, we hebben dan wel de kans dat de NOS ook de uitzending staakt. Dat zou toch erg zijn. Toch?

4 Reacties op “Kijk jij ook niet?”


 1. ikke says:

  ja

  1
 2. ikke says:

  enne…..tijd voor een nieuwe poll. We hebben alle drie gestemd 😉 Does verzinnen

  2
 3. ikke says:

  FF kijken of mijn pasfoto het al doet hor

  3
 4. Visje says:

  Euh? wat ja… Ga je wel of ga je niet kijken?

  btw… ik weet ffies geen poll en je pasfoto werkt niet… 🙂

  4