Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Hondenkop

29 mei 2009 Door: Visje @ 7:13 Categorie: Algemeen  

amber_alert_logo Wie? Hirsch Ballin. Dat vond ik al een lul met vingers, maar na het bericht dat Amber Alert geen enkele steun van de overheid krijgt is te zot voor woorden. Zo worden bij het Amber Alert sms-jes verzonden, om de mensen te waarschuwen. Dat ontvangers de kosten, 0,25 cent per sms’je, nu zelf moeten betalen, weerhoudt veel Nederlanders ervan om zich voor een Amber Alert op hun gsm aan te melden. Hirsch Ballin beloofde al in november tegenover De Telegraaf hiervoor een oplossing te zullen zoeken.

Ook is het handig om meteen op de informatieborden boven de snelweg het Amber Alert te laten zien. Nee, Verkeer en Waterstaat doet hier moeilijk over, dus laten we de Alerts boven de snelwegen achterwege. Afgelopen week had het een verschil kunnen maken. Ik kan me dan bijvoorbeeld voorstellen dat de auto waarin Katja is ontvoerd sneller was gevonden. Maar ik neem dat alleen maar aan. In ieder geval alles er aan doen dat een kind gevonden wordt lijkt me toch het eerste waar we aan denken.

De oorzaak zal wel zijn dat die Hondenkop het niet zelf verzonnen heeft. Amber Alert in Nederland is namelijk een initiatief van Netpresenter uit Limburg en die heeft het uit eigen zak ontwikkeld en daarna ter beschikking van de KLPD gesteld. Beetje naïef van Netpresenter, maar dit bedrijf doet iets voor de samenleving.

Update Katja: Het schijnt met Katja, het meisje dat afgelopen week ontvoerd werd, goed te gaan. Ze is bij haar vader en er schijnt via-via contact met hem geweest te zijn.
Update Katja 2: Katja’s papa heeft zich gemeld en verteld dat hij volledige voogdij zou hebben.