Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Europa?

27 mei 2009 Door: Visje @ 10:00 Categorie: Algemeen  

ready-to-barf

Europa? Wat is dat? Volgende week zijn er weer verkiezingen en ik wist niet eens dat het kabinet gevallen was. Stomverbaasd ben ik bezig de post door te nemen en zie een lijst met politieke partijen liggen. Daar hadden ze ook nog een zogenaamde stempas in gedaan. “Ik mag dus gaan stemmen. Balkenende gaat weg!”, dacht ik nog bij mezelf.

Jammer genoeg mag ik wel gaan stemmen maar voor Europa. Wat heb ik daar nou aan? Ik hoor alleen maar vreemde geluiden uit Brussel komen en als we als land “NEE!‘” zeggen tegen Europa, worden we voor een beetje dom versleten en hebben we geen eigen identiteit. We gaan gewoon nog een keertje een ronde doen, maar dan zonder het aan de mensen te vragen, want Balk wil wel “JA” zeggen.

Ik hoef dan toch nergens meer over te gaan stemmen. De dingen worden toch bepaald zoals wij het niet willen. Laten we nou eerlijk wezen. We hebben niets te willen, maar we leven in een democratisch land en als we dat willen handhaven moet er in ieder geval één partij volgens de regels spelen. Als onze eigen regering dat niet is, laten wij als bevolking dan maar doen. Dus ik besloot om dan maar te gaan stemmen. Maar nu nog waarop.

Dat probleem heeft zichzelf opgelost. Ik had de stempas op tafel liggen, zodat ik er steeds aan herinnerd zou worden. Ik wilde echt kijken wat ik zou stemmen. Welke partij eventueel mijn stem zou krijgen. Gelukkig hoef ik nu niet meer te gaan stemmen. Of beter gezegd, ik durf niet meer te gaan stemmen.

Mijn lieve kat denkt net zo over Europa als zijn baasje en besloot op een goede avond om zijn eten er maar weer eens uit te gooien. Hij zat dit keer op tafel, zag de stempas liggen en heeft in alle wijsheid besloten om duidelijk te maken hoe hij er over denkt. Hij kotst op Europa en ik kan hem geen ongelijk geven.

Nu zit die stempas dus onder de troep. Ik heb het nog geprobeerd schoon te maken, maar ik durf me echt niet met dat ding bij het stembureau te vertonen, dus mijn probleem is opgelost. Nu die van jou nog.