Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Besparen?

28 mei 2009 Door: Visje @ 12:31 Categorie: Algemeen  

besparen Volgens het Algemeen Dagblad, die krant van hiernaast waar ze steeds minder op internet gaan plaatsen, komen er steeds meer weblogs over bezuinigen. Eigenlijk allemaal wel heel logisch. Je zou toch denken dat de meeste Nederlanders nu toch wel hun reputatie waar gaan maken en ‘Going Dutch’ nu steeds vaker in de praktijjk gaan brengen.

Helaas snap ik al die dozen dan niet die hier de Media Markt uit gezeuld worden. Oké, het is de periode van het vakantiegeld, maar dan hoeft dat toch niet meteen op aan een volautomatisch voetbad, wat tegen 20 tientjes meer ook nog koffie kan zetten. Heeft iemand toevallig een ‘Walking Fridge’ in de bijkeuken staan?

Die sites zijn allemaal best wel nuttig en ik denk niet dat ik er veel aan toe kan voegen, dus zal me afzijdig houden van commentaar op en over dit soort sites. Bezoek ze eens en doe er je voordeel mee. Het kan nooit kwaad.

Nee, Visje bezuinigt wel, maar op gewicht. Tering. Vanmorgen kreeg ik de schrik van m’n leven. Ik heb me deze week echt niet ingehouden wat eten betreft. Ik heb zelfs een vette biefstuk, heerlijk in de roomboter gebakken, naar binnen zitten werken. Het bord dreef van de jus, lekker soppen met brood, dus puur vet naar binnen proppen. Dat was zaterdag. Zondag heb ik pizza op. Ook niet echt mager.

Ik vreesde dus het ergste vanmorgen. Vorige week was er maar 2 ons af. Ik streef ernaar om de 80 kg. ooit voorbij te gaan, maar daar had ik de laatste week een hard hoofd in. Maar 2 ons, ik woog nog steeds 85 en een beetje aan het begin van de week. Ik heb dan wel hard gelopen, maar dat zou niet zo’n verschil kunnen maken.

De laatste dagen voelde ik me ook wel behoorlijk beroerd. Duizelig, steeds honger, hoofdpijn, dus ik vermoedde dat er een griepje o.i.d. aan zat te komen. Kan gebeuren als je aan het lijnen bent. Je eet minder, minder weerstand, dus vatbaarder voor griep. Gelukkig is dat niet het geval.

Vanmorgen, donderdag is mijn zogenaamde ‘weegdag’, rolde ik m’n bed uit, onder de douche en op de weegschaal. Vast ritueel. Op die manier is het wegen altijd hetzelfde. Vanmorgen dus weer. Ik zette de weegschaal neer en hoopte dat ik onderin de 84 zou wegen. Een kilootje minder per week is mooi. Ik ga op de weegschaal staan kijk voorzichtig naar beneden en wat zien ik? 82.4. Dat is in één week 3 kilo!

Jaja, ik ben nu dus in drie maanden meer dan 20 kg afgevallen. Ik begrijp nu ineens ook waar die duizelingen vandaan komen. Lijkt me niet helemaal gezond. Misschien toch maar wat meer gaan eten. Vandaag gelijk mee begonnen door een plak roggebrood extra mee te nemen. Wat nou besparen? Ik heb me voorgenomen om vanavond te gaan hardlopen. Ook dat gaan gewoon door. Dan neem ik wel een cracker extra vanavond  bij het eten.