Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Ziekmakend

07 april 2009 Door: Visje @ 15:35 Categorie: Ergernissen  

SsssstJe wordt er toch helemaal debiel van.
In een eerdere post had ik al verteld dat het bedrijf waar ik, tot nu toe nog steeds, werk in zwaar weer verkeert en dat het personeelsbestand met 20% gereduceerd gaat worden. Er vliegen dus mensen uit. Gewoon ontslagen en niemand weet nog wie de pineut is. Nou, niemand. Er schijnen een aantal mensen te zijn die beweren te weten wie wel en wie niet op straat komt te staan.

Ik heb het dan niet over de OR-leden of mensen uit het management, maar gewoon mensen in de wandelgangen. Dat zijn van die figuren die bijvoorbeeld een fictieve lijst gaan staan oplezen of domme opmerkingen over een emailtje gaan staan maken. Zeg je een keer de waarheid zijn ze boos. Het is alleen maar politiek binnen het bedrijf. Ze staan met Pietje te roddelen over Jantje en als Jantje aan komt lopen en Pietje is even niet in de buurt dan roddelen ze verder met Jantje over Pietje. Als ze maar vriendjes met iedereen zijn, maar ondertussen. Als je er iets van zegt lul je uit je nek. Verschrikkelijke mentaliteit. Ik zal er nooit aan wennen.

Toen ik vanmorgen hardop zei dat er binnen het bedrijf eens wat vaker de waarheid gesproken moest worden, zag ik drie geschrokken gezichten om me heen. Kennelijk was dat weer één van mijn minder slimme uitspraken. Ach, eigenlijk kan me dat ook niet veel meer schelen. Of ik nu mag blijven of de zak krijg, er zal iets moeten verbeteren. In het laatste geval ben ik van die ellebogen-cultuur af, in het eerste geval zal ik redelijk vaak aanvaringen gaan krijgen met verschillende collega´s. Eigenlijk kan dat alleen maar leuk worden. Heb ik eens de mogelijkheid om me af te reageren.

Maar waar moet ik dan over gaan schrijven? Mijn collega´s zijn zo´n makkelijk doelwit deze weken. Vooral nu sommigen hun ware aard laten zien. Het geslijm aan je bureau is voorbij op het moment dat ze je de grond in kunnen trappen en daar heb ik ze de laatste week genoeg gelegenheid voor gegeven. Ik had al m´n bedenkingen bij sommige collega´s, maar nu kan ik meteen zien of mijn inschattingen goed waren of niet. Tot nu toe heb ik het redelijk goed ingeschat.

De komende dagen zal ik proberen niet al te veel rotopmerkingen tegen deze mensen te maken. Je moet tere zieltjes niet te veel beschadigen natuurlijk.