Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Schiet ook niet op.

16 april 2009 Door: Visje @ 17:00 Categorie: Vreemd  

dikkerd Gisteren kwamen er berichten langs vliegen dat er mensen dat er mensen overleden zijn na een maagverkleining. Ik wist niet eens dat zo’n operatie nog redelijk vaak toegepast werd in Nederland, maar kennelijk moet ik toch eens wat vaker om me heen kijken. Terwijl ik, volgens mij, in Fat-County werk. Alexander-Polder.

Verschrikkelijk. Hier tegenover zit een Burger King, Bram Ladage zit op de Oosterhof en de Mac een stukje verderop. Ik zal de onbekende vreettenten achterwege laten. De vetballen zie ik regelmatig met zo’n blik van “VOER NU!” de BK binnenrollen en als ik dan naar mijn auto loop en naar binnen kijk, want die mensen gaan die meuk ook nog eens voor het raam naar binnen zitten werken, zie ik regelmatig zo’n oversized hoofd in een hamburger duiken, overeind gehesen worden en dan staren twee gelukzalige, maar lege ogen me aan en de met mayo en ketchup besmeurde mond begint het gevonden voer te malen.

Het is niet alleen de lucht, waar ik misselijk van word, maar het beeld van steeds de mensen met een vette bek maakt het er ook niet beter op. Ik heb wel eens, minstens één keer per week, een aanvaring met een collega die hier op de kamer uitgebreid gaat zitten schranzen uit een Bk-zak. Verschrikkelijke lucht, die je ook het eerste uur niet kwijt bent.

Ik geef eerlijk toe, ik vind het ook wel lekker op zijn tijd. Ik heb me ook schuldig gemaakt aan het naar binnen proppen van stukken platgeslagen soja met een rubber broodje er omheen, of een zak hartinfarct oorlog. Bij mij gaf de weegschaal ook ineens 3 cijfers aan, terwijl ik bij Sanquin vol bleef houden dat het nog lang niet zo ver was. Ik weet dus dat het niet alleen verleidelijk is, maar ook een automatisme. Het is zo makkelijk gehaald en naar binnen geschoven tijdens de lunch. Je zou ook de tijd kunnen gebruiken om even wat brood te smeren en mee te nemen. Blijf je wat makkelijker op gewicht en je voelt je na de lunch niet zo loom, dat je het liefst onder je bureau een tukkie zou gaan willen doen.

Inmiddels heb ik m’n gewicht redelijk onder controle en heb ik nog 7 kilo te gaan, maar ik zit al weer onder de 90. Het begin is er en ik doe er actief wat aan. In tegenstelling tot het figuur, die ik vanmiddag bij het Kruidvat hoorde toch wel de kern van het overgewicht probleem hoorde uitkramen, zonder dat ze dat zelf wist. Ze zag er ook niet uit alsof ze ooit een bewust zinnige opmerking gemaakt zou hebben of daar ooit nog een bewuste poging toe zou gaan doen.

Ik liep op mijn gemak een beetje rond te kijken en schuin achter mij komen twee vrouwen aanlopen/rollen. Zegt de een tegen de ander: “… maar zo’n maagverkleining gaan mensen ook dood aan, dus daar zie ik vanaf…”. Niet te geloven. Iemand die aan een maagverkleining dacht. De omvang van de twee vrouwen zou eerder schreeuwen om hun mond dicht te naaien en sondevoeding aan te brengen, maar goed. Ze ging ook rustig verder, en dat sloeg alles: “… ik zal dan zelf maar wat moeten doen …”.

Dat meende ze echt, want ze liepen richting poeder, medicijnen en wand met afslanktroep. Ik had moeite om niet naar haar toe te lopen en het advies “BEWEGEN” in haar oren te roepen. Gewoon al rollend uitbrengen dat je zelf wat moet gaan doen. Maar natuurlijk. Ik snap ineens het succes van Afvallers XXL. Mensen zijn te lui, sorry ik bedoel te dom, om hun leven zelf om te gooien en moeten voorgekauwd worden hoe het dan wel moet. Dat je advies inwint kan ik me voorstellen, maar dat van dag tot dag verteld moet worden wat je moet doen. Dat schiet niet op.