Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Dan spoor je toch niet

23 april 2009 Door: Visje @ 14:37 Categorie: Ergernissen  

dierenbeul Wat moet de wereld van je denken als je een hond afranselt. We lezen vaak genoeg de berichten in de krant dat een of andere idioot een dier afgeranseld heeft en dan zien we alleen de misselijk makende foto’s erbij. Die mogen wat mij betreft achterwege gelaten worden. Ik geloof een journalist zo ook wel. De foto’s zijn een mooie bewijslast, want we kunnen alleen maar hopen dat het mishandelde dier snel opknapt. Nu is er een geval apart, we hebben videobeelden van de mishandeling zelf en zo kan iedereen meteen zien hoe een mens te keer kan gaan tegen een dier, terwijl het dier zelf onderdanig blijft.

Vandaag heeft The Sun een artikel over een 12-jarig meisje, dat een hond mishandeld heeft. Niet zomaar mishandeld, maar goed ook. De baas van de hond had aan het meisje gevraagd of ze zijn hond wilde leren aan de lijn te lopen. Het meisje is de dochter van een goeie vriend, maar dat goede zal ook wel minder geworden zijn.

De meneer, die het filmpje gemaakt geeft, had dat gedaan omdat hij al eens eerder gezien had dat het meisje de hond mishandelde. Als je naar het filmpje kijkt krijg je ook wel zin om dat ongelofelijke asociale stuk vreten eens op dezelfde manier te behandelen, zoals zij die hond doet.

De filmer hoopt dat de autoriteiten actie ondernemen tegen dit meisje, zoals het verbieden van de omgang met dieren voor de komende tien jaar, en niet wat de telegraaf vertaald, dat ze tien jaar achter de tralies zou moeten. Zo weet ik ook van een dramatisch artikel een nog dramatischer stuk te maken.

Het meisje heeft van haar ouders huisarrest gekregen, maar ik betwijfel of dat wel zal helpen. Haar vader vraagt zich in The Sun af waar het vandaan komt. Het meisje liet de hond vaker uit en de familie omschrijft haar als een “dierenliefhebster”.