Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Beetje laat

21 april 2009 Door: Visje @ 7:21 Categorie: Televisie  

bertenernie Ik weet het, ik weet het. Ik ben een beetje laat, maar beter laat gekomen dan te vroeg. Of was dat iets anders? La’ma. Maar wat ik eigenlijk een beetje dom vind van mezelf is dat ik niets, maar dan ook niet over het hele voorval met Sesamstraat heb gezegd. Dat was vroeger om half zeven. Ideaal. Wij wisten vroeger (ik keek alleen maar omdat mijn jongere broertje er naar keek) dat je na het eten naar Sesamstraat kon kijken en ik was dan verlost van die kleine schreeuwlelijk. 🙂

Het is op een gegeven moment zes uur en toen vijf uur geworden. Aangezien mijn eigen kinderen niet zo mekkeren om Sesamstraat betekent dat nog niet dat een goed kinderprogramma geen aandacht behoeft. Zo’n programma hoort niet thuis om vijf uur. De netcoördinator weet dat zelf ook wel, maar hij zal wel geld van de Linkse Rakkers gekregen hebben toen er ineens een of ander multi-culti programma tussendoor kwam.

Dat programma is inmiddels gestopt. Of het helemaal zijn nek omgedraaid is weet ik niet, maar ik zou er niet rouwig om zijn. Ik heb het één keer gezien en werd onpasselijk over de toon die er in gezet werd. Echt een subsidie projectje van de Linkse Rakkers. Tenenkrommend politiek correct. Meer kan ik er niet van zeggen.

Maar we waren bezig over Sesamstraat en hoewel het over is komen waaien uit de Verenigde Staten van de United States schijnt het toch te werken voor de kinderen, dus blijf er met je vingers vanaf, meneer de TV-baas Gerard Timmer. Er zijn inmiddels bijna 100.000 mensen die de petitie op de site “Sesamstraat naar half zeven” hebben getekend, maar meneer Timmer is doof, blind en vooral heel dom.

De volgende uitspraak in de Telegraaf vind ik persoonlijk een hele mooie:

Maar je bouwt een zender op volgens een bepaald kijkpatroon. Sesamstraat terugzetten op 18.30 uur zal een negatief effect hebben op andere programma’s en publieksgroepen.

Jij en je vriendjes hebben Sesamstraat eerst naar vijf uur verplaatst, toen naar zes uur en dat het een negatief effect voor dat programma had interesseerde jullie toch ook geen bal? Toen had het toch ook geen negatief effect op de omliggende programma’s. Nee, die programma’s doen het nu beter, want ze hebben de tijd van de kleinsten onder ons ingenomen.

Dringen de grote mensen niet voor in de winkel, nemen ze niet gewoon voorrang op straat en laten je verbouwereerd achter op het zebrapad, dan zullen ze er wel voor zorgen dat jullie geen plezier voor het slapen gaan hebben. Ook dat pakken we af.

Stelletje misselijke centenneukers.

1 Reacties op “Beetje laat”


  1. Ikke says:

    Amen,

    1