Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Avatars gebruiken

07 april 2009 Door: Visje @ 16:15 Categorie: Algemeen  

GravatarHet is tijd voor een huishoudelijke mededeling.

Onlangs kreeg ik een mailtje met de vraag van een reageerdinges hoe hij/zij zelf een avatar bij de comments zou kunnen zetten. De standaard ‘mysteryman’ was kennelijk wel erg suf. Nu had ik gezegd dat elk mailtje in principe beantwoord wordt, dus dat mailtje doe ik nu op deze manier beantwoorden. Ik moest even zoeken, want toen ik vorig jaar WordPress had draaien zat de mogelijkheid er volgens mij nog niet in, dus het was even helemaal nieuw voor mij. Ik heb het gevonden en hopelijk kan ik jullie hieronder de oplossing voor het avatar-probleem uit de doeken doen.

Als je bij Gravatar een account aanmaakt kan je een avatar aan je emailadres koppelen. Meteen een voordeel voor mij, omdat je bij Gravatar je emailadres moet verifieren, weet ik ook dat je niet uit je nek zit te kletsen. Wat het voordeel voor jullie is, is dat je op de verschillende blogs, mits deze ook via Gravatar werken, dezelfde avatar gebruiken in de comments. Het aanmaken van je account is gratis, dus dat moet jullie Hollanders wel aanspreken. Dus waar wachten jullie op?!

Tags: ,