Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Allemaal aan de Sonja

22 april 2009 Door: Visje @ 13:49 Categorie: Vreemd  

Ik had het al voorspeld, maar het gaat geld schelen als je een beetje op de lijn gaat letten. Was het niet vorige week vrijdag de Telegraaf die al melding maakte dat dikkerds voortaan twee stoelen moeten betalen bij United Airlines, nu kondigt ook Ryanair aan om de mensen met een maatje meer, mannen vanaf 130 kg. en vrouwen vanaf 100 kg.

De opties zijn dan om een bepaald bedrag te betalen per kilogram boven de 130 kilo voor mannen en boven de 100 kilo voor vrouwen. Of als de buik tegelijkertijd beide armleuningen raakt om dan voor de tweede stoel te betalen.

Bij United Airlines gaat het om mensen die niet in één stoel passen, hun stoelriem niet dicht krijgen of  niet in staat zijn de armleuning omlaag te houden. Zij krijgen de keuze om óf een tweede ticket erbij te kopen of om te upgraden naar een duurdere klasse.

Er zijn al acht andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Delta Airlines en Southwest Airlines die United voor gingen met deze maatregel. Het gaat dus allemaal wel steeds meer in de richting dat we toch zuiniger met het milieu om moeten gaan, want zo meldt Trouw dat volgens Britse wetenschappers de dikkerds onder ons flink bijdragen aan de klimaatsverandering.

Een gezellige dikkerd eet niet alleen meer, waardoor er meer broeikasgas vrij komt om al dat voedsel te produceren, ook verbruiken ze meer benzine als ze in een auto rijden. Vaak rijden dikke mensen in een wat zwaardere auto omdat iemand met een ziekelijk overgewicht niet in een Ford Fiesta past, zal hij in een zwaardere Ford Galaxy rijden.

Zo kennen we er nog één: een vleeseter is verantwoordelijk voor meer broeikasgas dan een vegetariër. Als die koeien, schapen, kippen en varkens moeten ook eten en dat levert alleen al broeikasgas op, dan staan ze maar te ruften, hoppa nog wat erbij en dan komen de vleeseters nog even.

Aan de ene kant kan het geen kwaad om mensen wat bang te maken. De mensen worden tegenwoordig te dik en het is tegenwoordig zo makkelijk om snel wat te eten naar binnen te schuiven, maar ik denk dat we niet moeten vergeten dat wanneer we nu niet beginnen aan een goede voorlichting op de scholen, we in de toekomst alleen maar meer dikke mensen op deze aardkloot rond hebben lopen. Af en toe een projectje  “Gezond” is niet voldoende.