Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Top? Welke top?

31 maart 2009 Door: Visje @ 9:52 Categorie: Algemeen  

TopoverlegVandaag begint de Afghanistan Top in Den Haag. De geruchten gingen al sinds vorige week en Visje had ze totaal gemist. Staat er gisteren ineens iemand naast mijn bureau of ik ook thuis ging werken? “Huh, bedoel je?”, was eigenlijk het enige wat ik uit kon brengen. Waar hadden ze het over?

Na een tijdje begon ik het door te krijgen. Ze hadden het over borden langs de weg met “Mijd de randstad” erop. Iets wat ik een goed advies vond, maar het bleek dus voor iets anders te zijn dan ik dacht. Er schijnt iets groot te gaan gebeuren in Nederland. We staan weer op de kaart. We doen weer mee.

Dat zullen de kreten zijn die door Balkenende zijn hoofd vlogen, maar echt gelukkig kan ik er niet van worden. Toegegeven dat ik de reden, echte reden, niet weet dat dit soort dingen steeds in Nederland gedaan moeten worden. We zijn toch te klein om dit soort dingen op te kunnen vangen. De A13 zou dicht gaan, de A4. We staan elke dag al in de file. Er heerst een economische crisis en we gaan gewoon het bedrijfsleven dwars zitten door de toch al dicht zittende snelwegen nog eens af te sluiten.

Ineens snapte ik de commotie. Als de A13 dicht gaat dan stroomt de A20, A16, A4 (Benelux) en A15 ook allemaal vol. Maar toen ik ging zoeken naar meer informatie bleek dat er nog steeds niet voldoende informatie beschikbaar was, en dat Rijkswaterstaat het al aan het downplayen was. Waarschijnlijk was het allemaal niet zo erg. Tja, als Rijkswaterstaat het zegt. Die medewerkers zitten de hele dag te msn’en, dus die zullen het wel weten.

Toevallig moet ik vanmiddag naar de tandarts, nou helemaal toevallig is het niet, want ik wist het al een half jaar, maar ik ga vanmiddag dus vroeger naar huis. Voor de avondspits. Dus het was alleen een kwestie van de file ’s morgens voor zijn. Da’s makkelijk. Gewoon voor zessen vertrekken en klaar is Kees.

Dat werkte inderdaad. Ik was om tien over zes op mijn werk en heb geen file gehad onderweg. Zoals altijd. Een collega, die altijd iets later vertrekt, had dus file van Barendrecht tot aan de A20 aan toe. Visje heeft dus geluk gehad, maar is toch nog steeds niet blij met dit soort grappen om maar in de smaak te vallen bij de VS. Een Afghanistan-Top moet je houden, waar het kan. In Afghanistan bijvoorbeeld. Niet in het druk bevolkte Westen.

[poll id=”2″]

1 Reacties op “Top? Welke top?”


  1. ikke says:

    Downplayen?? Hmmmm, waar heb ik dat meer gelezen vandaag……… ow ja, ging over capuchonnetje die dooie reigers gooide toch?
    Maar on-topic: Mijn werk woont naast de A16 en ik heb geen file gezien, ging gewoon met toet om 6.30 weg en arriveerde daar om 6.45. Geen centje pijn.

    1