Visjes WeBlog

Just another WeBlog
Subscribe

Dat hebben we weer gehad…

31 maart 2009 Door: Visje @ 20:16 Categorie: Algemeen  

kiespijnOf toch niet?
Vandaag de halfjaarlijkse controle bij de tandarts achter de rug. Normaal ga ik aan het eind van de middag, wip even binnen, liggen, mond open, auw…auw…auw… en weer weg. Dus daar bereid je je al niet meer op voor, want dat is gewoon ingesleten. Binnen 2 minuten weer buiten staan.

Vorige controle was er echter al gezegd dat ik deze keer wat vroeger moest komen, want er moest nog wat extra gebeuren. Ik was alleen compleet vergeten wat er extra gedaan moest worden. Ik was dus best wel nieuwsgierig wat me te wachten stond.

Gelukkig heeft mijn tandarts een hele lieve assistente en ze vertelde me dat het polijsten was. Juist, polijsten… wat is dat? Ik snapte het nog even niet. Ik ging maar in de wachtkamer zitten en wachtte af.

Lang hoefde ik niet te wachten, want binnen een minuut mocht ik al naar binnen. Eerst de normale controle en daarna de polijstbeurt, die eigenlijk niet meer inhoud dan dat je tanden nog een keer gepoest worden, maar dan met een ultra moderne en dure tandenborstel (om het maar eenvoudig te houden). Die ervaring zijn we ook weer rijker.

Nee, die gewonen controle. Die duurde weer nog geen 2 minuten, maar ik heb er wel een extra bezoek aan overgehouden. Helemaal, bijna helemaal, geen klachten. Dat zei ik ook toen ik ging liggen. Links boven doet die kies een beetje vervelend als er koud tegen aan komt, maar dat is al een hele tijd zo en na nog eens kijken is er toch echt niets mis mee. Ook de foto vorige keer onthulde niets.

Maar, die kies eronder, die kreeg wel speciale aandacht. Waarom blijft hij met dat haakje daar zitten?
Dat werd me snel duidelijk. Er was kennelijk een stukje van afgebroken, van de kies of de vulling en die moet gerepareerd worden. Mag ook wel, een revisie, na zoveel jaar, maar het is toch schrikken. Ik heb er namelijk geen last van. Maar in mei mag ik terug om even een beetje kwik uit m’n kies te laten slopen.

Tags:

1 Reacties op “Dat hebben we weer gehad…”


  1. ikke says:

    Pffff, appeltje eitje. Ik kreeg bij de laatste controle(na een ultra moderne poetsbeurt) te horen dat ik nog 2 melkkiezen (WTF! waarom?) heb. Nadeel: 1 van de 2 moest ff gerepareerd worden, want stukje uit de vulling. Voordeel: kanaalwortel behandeling is uitgesloten. Wortel zit er namelijk niet meer, zit als het ware opgesloten tussen de rest. De PRO poetsbeurt doet overigens wel wonderen.

    1